Tilburg Trappers verslaat EG Diez met ruime cijfers


Boxingday
Ties van Soest in duel met EG Diez Limburg op Boxingday. Foto: Arie Leeuwesteijn

Tweede kerstdag, ook wel bekend als Boxing Day stond zaterdag in het teken van Tilburg Trappers tegen EG Diez Limburg. Eerder deze maand stonden beide teams al een keer tegen over elkaar. Het werd toen 3-4 voor de Tilburgers. Gisteren won Tilburg wederom. Deze keer eindigde het duel in 7-2. Hieronder lees en zie je, dankzij de vele video’s en interviews, hoe deze wedstrijd van begin tot eind verliep.

Lees ook: Billen knijpen voor Trappers op bezoek bij Diez-Limburg

TRAPPERS: Afwezig & Aanwezig

Diverse spelers ontbraken op het ijs op Stappegoor. Boet Van Gestel, Jonne De Bonth, Danny Stempher, Ryan Collier en Kevin Bruijsten ontbraken. Op de bank bij Trappers stond Josh Mizerek aan het roer vanwege de absentie van Bo Subr. Daardoor zagen wij debutant Marvin Timmer samen met Roy Ansems op het ijs. Ansems deed vorig seizoen ook al een aantal keer mee bij de Tilburgse hoofdmacht.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Arie Leeuwesteijn.

RVDS

Raymond van der Schuit opende de score voor de Tilburgers. Nadat Reno De Hondt niet voor eigen geluk ging en teamcaptain Mickey Bastings de puck liet gaan, kwam deze recht in de stick van Raymond die de puck alleen maar simpel binnen hoefde te tikken.

Tekst gaat verder onder de video

Bulldog Cheyne

De vanuit Kiruna AIF overgekomen, Cheyne Matheson wist al vrij snel in de tweede periode de stand gelijk te trekken. De oud Bulldogs speler wist te profiteren van puckverlies in de defensie van Trappers en schoot daarmee zijn team op gelijke hoogte met de gastheren. Vervolgens maakte de verdediging van Trappers het ook weer goed. Giovanni Vogelaar kreeg de voorzet van Max Hermens die niet voor eigen geluk ging, maar Vogelaar in scoringspositie wist te brengen. Vervolgens wist Ties van Soest na een assist van Tijn Jacobs, de puck nog in de goal te frommelen waardoor na 40 minuten, 3-1 op het scoreboard stond.

Tekst gaat verder onder de video’s

Dubbele power play

De derde periode werd geopend én eindigde met een dubbele power play goal. In hhet laatste kwartier van de wedstrijd wist Van der Schuit zijn tweede van de avond binnen te tikken. De 4-1 van Van Der Schuit werd in een 5-on-3 situatie gescoord. Tijn Jacobs wist in de tweede periode een teamgenoot voorzien van een assist. In de derde periode wist hij zelf te scoren nadat Delaney Hessels hem keurig bediende. Het doelpunt van Jacobs zorgde voor de 5-1.

Tekst gaat verder onder de video’s

RJ Reed

Naast ‘oud-bekende’ Cheyne Matheson die de 1-1 binnenschoot. speelde ook een andere ‘oud-bekende’ met het team uit Limburg mee. RJ Reed, die voorheen bij Select 4-u Devils Nijmegen speelde, pikte net als Cheyne ook een doelpuntje mee. Tijdens een man-meer-situatie wist de voormalige Nijmeegse duivel de stand naar 5-2 om te buigen. Echter zag het er al een langere tijd niet meer naar uit dat zij de wedstrijd konden kantelen. Drieënhalve minuut voor tijd scoorde Diego Hofland de 6-2 en wist Ties Van Soest 20 seconden voor tijd in een dubbele powerplay de eindstand op 7-2 te zetten.

Tekst gaat verder onder de video’s

Drukke tijden

Door de winst bleef Trappers op plaats twee, dertien punten achter op koploper Hannover Scorpions. De Brabanders hebben echter nog twee duels tegoed. Komende weken krijgen de Tilburgers het druk. Maandag mogen de Blauw-Gelen naar Halle (Saale Bulls) en ontvangt daarna binnen een tijdsbestek van 12 dagen op eigen ijs; Rostock Piranhas (30 december), TecArt Black Dragons Erfurt (2 en 3 januari), Hannover Scorpions (5 januari) Saale Bulls Halle (10 januari)

Interviews:

Na de wedstrijd spraken wij debutant Marvin Timmer, Cheyne Matheson, Raymond van der Schuit en RJ Reed.

 

Previous Slowakije, Finland en Rusland startten met zeges
Next Monsterscores voor Canada en USA, ruime winst voor Zweden