Monsterscores voor Canada en USA, ruime winst voor Zweden


Op dag twee van het World Juniors ging het thuisland Canada los tegen Duitsland en gaf USA Oostenrijk een veeg uit de pan, terwijl Zweden een ruime overwinning pakte op Tsjechië.

Tsjechië – Zweden 1-7

Na de eerste periode was het gedaan met de tegenstand van de Tsjechen. De eerste twintig minuten konden ze het nog bijbenen en was het een 1-1 tussenstand maar daarna was het Zweden wat de klok sloeg. Samen met Victor Soderstrom van AIK, was captain Philip Broberg in zijn eigen Edmonton Oilers arena beide goed voor drie assists. Wat resulteerde in zeven verschillende doelpuntenmakers.

Canada – Duitsland 16-2

Een monsterscore behaalde Canada. Maar daarbij moet rekening gehouden worden dat negen spelers bij de Duitsers ontbraken, doordat ze nog in quarantaine zaten in verband met Covid-19 besmettingen. Desalniettemin gaf Canada wel hun visitekaartje af. Eén man behaalde zes punten in deze wedstrijd door middel van een hattrick en drie assists. Dat was Buffalo Sabres aanvaller Dylan Cozens. Twee goals scoorden Peyton Krebs van Vegas Golden Knights, Alex Newhook van Colorado Avalanche, Phillip Tomasino van Oshawa Generals en Dawson Mercer van Chicoutimi Sagueneens.

Oostenrijk – USA 0-11

Na de eerste twintig minuten was er eigenlijk nog niets aan de hand. De tussenstand was 1-0 in het voordeel van de Amerikanen. Echter tussen minuut 24 en 34 werd er vijf keer gescoord. Tussen minuut 38 en 45 ook nog even vier keer. Een hattrick werd er gescoord door Matthew Boldy van de Minnesota Wild. Twee goals konden bijgeschreven worden voor Brendan Brisson van Vegas Golden Knights. En Trevor Zagras van de Anaheim Ducks. Hiermee herstelde Amerika zich een beetje van de nederlaag in de eerste wedstrijd tegen de Russen.

Vanavond om 20:00 uur speelt Finland tegen Zwitserland. Slowakije mag aan de bak tegen Canada om 0:00 uur en om 03:30 is het tijd voor Tsjechië tegen Rusland.

Previous Tilburg Trappers verslaat EG Diez met ruime cijfers
Next Finland en Canada wonnen met moeite, Rusland verliest van Tsjechië