Finland en Canada wonnen met moeite, Rusland verliest van Tsjechië


Dag drie alweer van de World Juniors. Finland kon pas laat de Zwitsers over de knie leggen. Canada had veel moeite met Slowakije en Rusland dolf het onderspit tegen aartsvijand Tsjechië.

Zwitserland – Finland 1-4

Pas nadat de Finnen via een powerplay goal de 1-3 maakte in de vijftigste minuut werd het verschil pas echt gemaakt. De Finnen waren absoluut de betere maar konden de Zwitserse goalie Thibault Fatton maar moeilijk passeren. De Zwitsers scoorden in de derde minuut de 1-0 maar ze konden nog geen halve minuut genieten van de voorsprong. Toen was het al weer 1-1 door Anton Lundell van de Florida Panthers. Een powerplay goal van de Finnen in minuut 24 betekende de 1-2. Hij werd gescoord door Juuso Parssinen met een mooie individuele actie die eindigde met een back-hander. Deze goal werd door TSN ook verkozen tot actie van de wedstrijd. En zoals gezegd in de vijftigste minuut viel de 1-3. Wederom werd er gescoord uit een powerplay drie minuten voor tijd via een mooie tic-tac-toe goal door Kasper Simontaival. Haalde de Finnen 50 schoten tegen de Duitsers, nu werden er 43 schoten behaald terwijl de Zwitsers er maar tot veertien kwamen.

Canada – Slowakije 3-1

Binnen vier minuten stonden de Canadezen op 1-0 na een goal van Jordan Spence. Pas in de laatste vier minuten van de wedstrijd werd er nog drie keer gescoord. De 2-0 kwam van Phillip Tomasino gevolgd door een aansluitingstreffer in minuut 59 door Martin Chromiak op een powerplay. Spannender werd het niet, want dertien seconden voor de toeter scoorde Jack Quinn van de Buffalo Sabres en bepaalde daarmee de eindstand op 3-1.

Rusland – Tsjechië 0-2

Torenhoge favoriet Rusland liep in hun tweede wedstrijd gelijk tegen een dreun van jewelste op. Aartsvijand Tsjechië bleek dankzij goalie Lukas Parik onpasseerbaar. Hij stopte alle 30 schoten. Doelpuntenmakers waren Filip Koffer in minuut 36 en in minuut 45 wist Martin Lang toe te slaan tegen de draft pick van de Nashville Predators Yaroslav Askarov.

Previous Monsterscores voor Canada en USA, ruime winst voor Zweden
Next Göteborg pakt mooi kerstcadeau uit met eerste overwinning