Göteborg pakt mooi kerstcadeau uit met eerste overwinning


Met een nieuwe coach Heini Lundin en een complete fitte selectie wisten de dames van Göteborg dan hun tweeëntwintigste wedstrijd eindelijk winnend af te sluiten met 3-1 tegen laagvlieger Leksand. Een dag later werd er helaas verlies geleden tegen hoogvlieger Brynäs 1-5.

Göteborg – Leksand 3-1

In de zesde minuut kwamen de Göteborgse dames al op 1-0 door een goal van Tereza Radova. Pas aan het begin van de derde periode, na 22 seconden wisten de dames van Leksand de gelijkmaker te scoren. Acht minuten voor tijd pakte het team van Esther de Jong de voorsprong via Jennifer Carlsson. Waarna twee minuten voor tijd de definitieve winst werd gepakt met een empty netter door Louisa Lippiatt Durnell. “Dit was echt een teamprestatie doordat iedereen zijn taken goed uitvoerden. Bovendien pakte onze goalie Frida Axell veertig van de eenenveertig schoten. Met onze dertig schoten op doel creëerden wij echter ook voldoende kansen,” gaf Esther de Jong. na de wedstrijd aan.

Göteborg – Brynäs 1-5

Een dag na de eerste overwinning moest Göteborg aantreden tegen de nummer twee van het klassement; Brynäs IF. De eerste periode ging GHC nog redelijk mee en was de stand na twintig minuten 0-1. De tweede periode werd een regelrecht fiasco. Maar liefst vier keer werd er gescoord binnen twintig minuten door Brynäs. De eretreffer viel ook in de tweede periode die werd gescoord voor Göteborg door Margot Möllersten. “Vooral in de tweede periode was Brynäs goed in het roteren in het aanvalsvak waardoor wij uit positie raakten,” zei Esther de Jong in de nababbel met Face-Off. De derde periode werd 0-0.

Christian Flodin / Frilansfotograferna

De stand:

Previous Finland en Canada wonnen met moeite, Rusland verliest van Tsjechië
Next Jeugdig Tilburg Trappers verliest nipt van Saale Bulls Halle