Jeugdig Tilburg Trappers verliest nipt van Saale Bulls Halle

Tilburg Trappers miste te veel ervaren krachten om de punten mee naar huis te nemen vanuit Halle. Er werd met 2-1 verloren van Saale Bulls. Door de nederlaag kwam er een einde aan de win streak van zes wedstrijden.

Saale Bulls Halle – Tilburg Trappers 2-1

Tilburg begon gehavend aan de wedstrijd vanwege het ontbreken van vijf vaste waarden. Ryan Collier, Boet van Gestel, Kevin Bruijsten, Jonne de Bonth en Danny Stempher ontbraken in de line-up. Ook coach Bo Subr was niet meegereisd. In de eerste periode kwam Tilburg op achterstand door een mooie individuele actie van Kyle Helms. Hij zette Giovanni Vogelaar en Kilian van Gorp op het verkeerde been en kon opstomen naar Ian Meierdres en de hoek uitzoeken. In de eerste pauze gaf Diego Hofland al aan dat Tilburg nog de busben had.

Tekst gaat verder onder de video

In de tweede periode konden de Brabanders het overwicht alleen met één goal uitdrukken. Na goed doorzetten van Kilian van Gorp kon Wouter Sars de puck via de binnenkant van de paal binnenschieten en daarmee de uitblinkende doelman Sebastian Albrecht passeren. Wederom kansen genoeg maar het bevroren rubber wilde maar niet vaker de goal ingaan.

Een face-off in de 50e minuut die via via terecht kwam bij Valtteri Hotakainen werd Tilburg noodlottig. Het overwicht in de derde periode was zeer groot met 6 om 22 schoten, maar de Tilburgers konden het overwicht niet verzilveren. Kansen waren er genoeg, maar Saale Bulls ging tot het gaatje om de voorsprong te verdedigen. Ook het alles of niets werd de laatste anderhalve minuut nog toegepast maar ook daarin bleef Tilburg kansloos.

Door de nederlaag zag Trappers koploper Scorpions twee punten weglopen na hun overtime zege. De Brabanders blijven vooralslnog op de tweede plaats staan. Uitrusten is het devies en 30 december mogen de Tilburgers weer aan de bak. In Stappegoor ontvangt men dan Rostock Piranhas. Er volgt dan nog een drukke week met wedstrijden op 2, 3, 5 en 10 januari. Hopelijk stroomt de ziekenboeg dan weer geleidelijk leeg.