Senna Peeters nog puntloos met Oostenrijk , Duitsland herstelt zich


De Belgische Oostenrijker, of Oostenrijkse Belg, Senna Peeters is nog steeds puntloos op het toneel van de World Juniors. Afgelopen nacht ibleef de schade beperkt tot ‘maar 4-0’ voor Zweden. Duitsland herstelde zich van de eerste twee nederlagen, door in overtime te winnen van de Slowaken.

Zweden – Oostenrijk 4-0

Een wonder, anders kun je het niet noemen. Maar liefst 65 schoten kreeg de Oostenrijkse goalie Sebastian Wraneschitz te verwerken. Hij capituleerde maar vier keer. De Oostenrijkers wisten in totaal zes keer de Zweedse goalie onder vuur te nemen. Twee powerplay goals betekenden de 2-0. Toen waren er 24 minuten gespeeld. Op de helft van de wedstrijd scoorde Noel Gunler zijn tweede goal van de avond. In de 50e minuut wis Detroit Red Wing Lucas Raymond er 4-0 van te maken. De Zweden zijn nog ongeslagen in Groep B.

Tekst gaat verder onder de video

Duitsland – Slowakije 4-3 OT

Dat Duitsland de vorige wedstrijd met een monsterscore op hun broek kreeg is niet raar, als je negen spelers mist die nog in quarantaine zaten. Het herstel met een volledige selectie zat eraan te komen. Tim Stutzle zette de Duitsers op een 1-0 voorsprong door een goal in de vijfde minuut. Shorthanded zorgde Michal Mrazik voor de 1-1. Met zijn tweede goal van de avond was het wederom Tim Stutzle die de 2-2 maakte, nadat Slowakije in de drieëntwintigste minuut de voorsprong pakte via Oleksii Myklukha. In de laatste minuut van de tweede periode was er een powerplay goal van Florian Elias waarna de Duitsers met een gelijke stand van 3-3 de laatste rustpauze ingingen. Michal Mrazik prikte vijf minuten eerder ook op een powerplay zijn tweede van de avond binnen.

Aangezien beide goalies de nul hielden in de laatste periode werd de wedstrijd in overtime beslist. Duitsland pakte zijn zege doordat het vijfde schot in overtime, wederom op een powerplay, binnen viel. Mario Zimmerman scoorde de game winner.

Tekst gaat verder onder de video

De stand op dit moment in de beide groepen

Groep A:
Canada         2-6
Finland         2-6
Slowakije      3-4
Duitsland      3-2
Zwitserland  2-0

Groep B:
Zweden         2-6
USA               2-3
Rusland        2-3
Tsjechië        2-3
Oostenrijk    3-0

Previous Jeugdig Tilburg Trappers verliest nipt van Saale Bulls Halle
Next Doelpunt Senna Peeters, grote zeges Canada, USA en Rusland