Doelpunt Senna Peeters, grote zeges Canada, USA en Rusland


Dag vijf van de World Juniors leverde weer grote overwinningen op voor USA, Canada en Rusland. Maar ook een goal voor Senna Peeters. Hij scoorde de enige goal voor Oostenrijk tijdens de 7-1 nederlaag tegen de Russen.

Tekst gaat onder de video verder

Tsjechie – USA 0-7

De eerste periode was voor de Tsjechen die ook de meeste mogelijkheden hadden met tien om acht schoten op doel. Maar in de tweede en derde periode walsten de Amerikanen eroverheen. Met onder andere twee goals voor Bobby Brink van Philadelphia Flyers en Trevor Zegras van Anaheim Ducks. De tweede periode werd afgesloten met 0-3 en de derde met 0-4.

Tekst gaat onder de video verder

Zwitserland – Canada 0-10

Met maar liefst 52 om 15 schoten was er bijna geen eer te behalen voor de Zwitsers. Canada viel aan waar het kon en de teller stopte op tien. Twee spelers scoorden ook in deze wedstrijd twee keer. Jakob Pelletier van Val Dór Foreurs en Quinten Byfield van L.A. Kings. De periodestanden 0-1, 0-4 en 0-5 zorgden voor een 0-10 uitslag.

Tekst gaat onder de video verder

Rusland – Oostenrijk 7-1

Ook Rusland viel net als Canada bijna constant aan. Afgelopen nacht kreeg de Oostenrijkse goalie Jakob Brandtner vijftig schoten op zich afgevuurd. Oostenrijk kwam aanvallend echter een stuk beter voor de dag, dan de vorige twee wedstrijden met achttien schoten. Eén van die schoten vloog erin en dat was nou net dát schot dat werd afgevuurd door Senna Peeters. “Het is iedere keer een team-effort. De goal was de beloning voor de ploeg door hard te blijven werken. Natuurlijk vind ik het prachtig dat ik hem mag scoren. Dat is een heel fijn gevoel”.

Na de eerste periode was de stand al 4-0 mede dankzij twee goals van Vasili Podkolzin. In het middenstuk viel alleen de goal van Senna Peeters. In de laatste periode scoorden de Russen er nog drie, waarvan twee in de laatste twee minuten.

Previous Senna Peeters nog puntloos met Oostenrijk , Duitsland herstelt zich
Next Hattrick Hero Jordy Verkiel neemt gehavend Trappers aan de hand