Hattrick Hero Jordy Verkiel neemt gehavend Trappers aan de hand


Jordy Verkiel en Max Hermens in duel met Rostock Piranhas

Trappers zag maandag zijn winning streak van zes duels sneuvelen in Halle. Twee dagen later mocht het enige team dat in Nederland competitief actief is, voor eerherstel gaan. Trappers ontving Rostock Piranhas die eerder deze maand in eigen huis door de Tilburgers werden verslagen. Alleskunner Jordy Verkiel had met een hattrick een flinke aandeel in de overwinning op Rostock Piranhas. De laatste wedstrijd van 2020 werd met 7-4 door Trappers gewonnen.

Lees ook: Winning streak Trappers sneuvelt in Halle

Tekst gaat onder de foto verder

Bartek Bison in duel met Rostock Piranhas. Foto: Arie Leeuwesteijn

Aderlating

De Tilburgse hoofdmacht moest het zonder Ryan Collier, Alexei Loginov, Floris van Elten, Boet van Gestel, Kevin Bruijsten, Mickey Bastings, Jonne de Bonth, Danny Stempher en coach Bo Subr doen. Een flinke aderlating voor de blauw-gele brigade. Toch liet Trappers al vanaf de puck drop niets van die aderlating merken. Hoewel het af en toe wat slordig oogde, creëerde Trappers vooral in het begin de betere kansen. Zo’n kans ging er al in de tweede minuut in, dankzij Jordy Verkiel. Daarna zakte het spel van Trappers wat weg. Richting het einde van de eerste periode kon Rostock profiteren van de slordigheidjes. De gelijkmaker werd gescoord door de Poolse Duitser Filip Stopinski. Gezien het spelbeeld na de 1-0, was de 1-1 een terechte uitslag na de eerste periode.

Tekst gaat onder de video verder

Hattrick

Net als in de eerste periode had ook in de tweede periode Trappers al vrij snel de puck binnen liggen. Ook deze snelle treffer werd door verdediger Verkiel binnen geschoten. Het spel, dat continu op en neer golfde, zorgde voor een spannende pot. De tweede gelijkmaker via August Von Ungern-Sternberg van de avond zorgde voor wat extra spanning. Daardoor moest Trappers flink aan de bak om de winst over de streep te trekken. De 2-2 was reden voor de Tilburgers om het gaspedaal in te trappen. Raymond van der Schuit deelde de eerste dreun uit, waarna er nog een aantal volgden.

Tekst gaat onder de video verder

In de laatste vijf minuten kreeg Tilburg Trappers twee powerplays. Waar eerder dit seizoen in deze voordelige situatie niet tot nauwelijks werd gescoord, gingen ze er vanavond wel in. Eerst was het Ties Van Soest die zijn goaltje meepikte. Uiteindelijk was het tien seconden voor tijd weer prijs. Verkiel schoot de 5-2 binnen en schoot daarmee binnen 40 minuten tijd als verdediger zijn hattrick tegen de touwen.

Tekst gaat onder de video verder

Shorthanded emptynetter

De Poolse Duitser die in de eerste periode ook al trefzeker was bracht wederom de spanning terug. Met nog ruim elf minuten op de klok schoot hij de 5-3 binnen. De Piranhas roken bloed en gingen op zoek naar meer. Uiteindelijk was het Reno de Hondt, na het geven van diverse assists, die zelf de trekker kon overhalen. De kleine, snelle forward schoot met een geplaatst schot de 6-3 tegen de touwen.

Tekst gaat onder de video verder

Hoewel het voor de Brabanders met een comfortabele 6-3 op het scoreboard niet meer mis kon gaan, leek dat even wel te gebeuren. Tilburg Trappers zag tot twee keer toe een speler naar de strafbank gaan. Daardoor kon Rostock tijdens een dubbele powerplay via John Dunbar (die vorige week ook al trefzeker was tegen Trappers) op 6-4 komen. Voor de coach reden genoeg om de goalie naar de kant te halen om tijdens de powerplay met nog één extra speler op zoek te gaan naar de 6-5. Bartek Bison gaf met een heerlijke emptynetter de nekslag. De 7-4 van Bison viel 30 seconden voor tijd, waardoor het over en uit was.

Tekst gaat onder de video verder

Erfurt

Aankomend weekend komt TecArt Black Dragons uit Erfurt twee keer op bezoek. Zowel zaterdag als zondag zal coach Raphael Joly op de spelersbank staan om het als coach op te nemen tegen zijn oude werkgever. Trappers won en verloor eerder dit seizoen in Erfurt. Komend weekend moeten de gastheren met een overvolle ziekenboeg wederom twee dagen lang flink aan de bak.

Interviews

Na het duel van Trappers tegen Rostock verschenen Jordy Verkiel, Wouter Sars, Matthew Pistilli en August Von Ungern-Sternberg voor de microfoon

Previous Doelpunt Senna Peeters, grote zeges Canada, USA en Rusland
Next Slowakije na ruime nederlaag toch naar kwartfinale, Zwitsers naar huis