Slowakije na ruime nederlaag toch naar kwartfinale, Zwitsers naar huis


Dag zes betekend alweer bijna richting de kwartfinales. Zwitserland is door de nederlaag tegen Duitsland uitgeschakeld. De Duitsers hebben zich prima herstelt van de twee grote nederlagen zonder negen spelers die toen nog in quarantaine zaten en plaatsen zich voor het eerst voor de kwartfinales tijdens de World Juniors. Oostenrijk met Senna Peeters heeft nog een kleine kans maar dan moeten ze vanavond om 20:00 uur wel winnen van Tsjechië. De Finnen gaan na de ruime winst op Slowakije met Canada uitmaken wie eerste in de poule A wordt. Zweden mag nog aan de bak tegen de USA eveneens om de eerste plek te bepalen in groep B. De verliezer van die wedstrijd wordt derde aangezien Rusland dan 2e wordt.

Slowakije – Finland 0-6

De Finse goalie Kari Piiroinen hoefde maar twaalf schoten te stoppen om een shutout te behalen. terwijl zijn kompaan aan de andere kant er vijftig kreeg te verwerken. Samuel Hlavaj werd zes keer gepasseerd. De score werd door de Finnen geleidelijk opgebouwd met een, twee en drie per periode. De twee laatste goals kwamen op naam van Samuel Helenius.

tekst gaat verder onder de video

Duitsland – Zwitserland 5-4

Onder aanvoering van Tim Stutzle en John-Jason Peterka (beide twee goals) werd er een ruime voorsprong opgebouwd van 4-0. Die stand stond na veertig minuten op het scorebord. Twee goals van de Zwitsers in de vijftigste minuut maakte het weer spannend. De beslissing leek te vallen met een empty netter voor de Duitsers door Peterka die zijn hattrick compleet maakte. Toch maakten de Zwitsers het nog spannend doordat Justin Volek een cross check penalty pakte van vijf minuten. Twee powerplay goals binnen een minuut, maar een derde zat er niet meer in zodat de Zwitsers zijn uitgeschakeld.

tekst gaat verder onder de video

Zweden – Rusland 3-4 OT

Een 54 game winning streak is ten einde gekomen doordat de Russen in overtime de Zweden versloegen. Sinds 2006 waren de Zweden ongeslagen in de eerste ronde van de World Juniors. De Russen namen iedere keer de voorsprong en in even zovele keren kwamen de Zweden weer op gelijke hoogte. De 3-3 viel in de laatste minuut van de reguliere wedstrijd. In de overtime werd een holding penalty voor Arvid Costmar de Zweden fataal. Zes seconden voor tijd schoot Toronto Maple Leafs aanvaller Rodion Amirov op goal en in de rebound van dat schot kon Marat Khusnutdinov van SKA St. Petersburg de game winning goal binnen schuiven.

tekst gaat verder onder de video

De stand met aankomende avond en nacht nog drie wedstrijden. 20:00 uur Tsjechië – Oosterwijk om een plek in de kwartfinales. 00:00 uur Canada Finland om de koppositie in groep A en om 03:30 Zweden – USA om de koppositie in groep B.

Previous Hattrick Hero Jordy Verkiel neemt gehavend Trappers aan de hand
Next Canada en USA pakken groepswinst, Senna Peeters uitgeschakeld met Oostenrijk