Canada en USA pakken groepswinst, Senna Peeters uitgeschakeld met Oostenrijk


De groepshoofden zijn bekend na de laatste wedstrijden van de voorronde. Canada werd groepswinnaar van Groep A en USA werd groepswinnaar in groep B. Oostenrijk en Zwitserland kunnen naar huis. Door de Covid-19 situatie is er dit jaar geen strijd om degradatie. Niemand degradeert.

Oostenrijk – Tsjechie 0-7

Zesentwintig minuten hebben ze het volgehouden de Oostenrijkers tegen de Tsjechen. Daarna was er geen houden meer aan. Goalie Sebastian Warneschitz kreeg maar liefst 61 schoten te verwerken en capituleerde zeven keer. De enige die twee keer scoorde was Martin Lang. De Tsjechische goalie Nick Malik pakte zijn eerste shutout in het toernooi. Senna Peeters heeft de enige goal gescoord voor Oostenrijk in dit toernooi. Aangezien hij nu al in Canada is en in quarantaine heeft gezeten mag hij terug naar zijn team in Novia Scotia de Halifax Mooseheads.

tekst gaat verder onder de video

Finland – Canada 1-4

Canada klapte erop en na de eerste twintig minuten stonden er zeventien schoten om een schot op de sheet. Op het scorebord stond het 1-0 door een goal van Buffalo Sabres speler Dylan Cozens. Het ging in de tweede periode op dezelfde manier door. De score werd ook uitgebouwd. Edmonton Oilers Dylan Holloway stond in de weg bij een afstandsschot van Calgary Flames Jakob Pelletier en de puck viel binnen. Ook Vegas Golden Knight Peyton Krebs kon scoren. Pas in de derde periode kreeg Finland overwicht en kon daardoor scoren. Een powerplaygoal van Brad Lambert zette Finland op het bord. Maar een empty netter van Dylan Cozens zette de eindstand op het bord met de 4-1 en zijn tweede goal van de avond.

tekst gaat verder onder de video

USA – Zweden 4-0

Na drieëntwintig minuten stond de eindstand al op het bord. Was de Zweedse goalie Hugo Alnefelt gewisseld en pakte USA en Florida Panthers goalie Spencer Knight zijn tweede shutout van het toernooi. Zweden kon alleen in de tweede periode een overwicht creëren. Anaheim Ducks Trevor Zagras scoorde een goal en was betrokken bij twee andere goals met twee assists.

tekst gaat verder onder de video

De kwartfinales met Nederlandse aanvangstijd

2-1-2021 18:00 uur Rusland – Duitsland
2-1-2021 21:30 uur Finland – Zweden
3-1-2021 01:00 uur Canada – Tsjechië
3-1-2021 04:30 uur USA – Slowakije

Previous Slowakije na ruime nederlaag toch naar kwartfinale, Zwitsers naar huis
Next Trappers verliest in overtime van Black Dragons Erfurt