Trappers verliest in overtime van Black Dragons Erfurt


Tilburg Trappers vs Rostock
Foto: Arie Leeuwesteijn

Op de tweede kalenderdag van 2021 stond Tilburg Trappers tegen TecArt Black Dragons uit Erfurt op het programma. De wedstrijd werd ingelast op verzoek van de ploeg van oud Trappers speler, Raphael Joly. Daardoor slaapt Erfurt net over de grens in Duitsland in een hotel om ook op zondag 3 januari zo fris mogelijk op Stappegoor te verschijnen. De eerste wedstrijd in de dubbele ontmoeting eindigde pas in de extra tijd. Het werd 3-4 voor Black Dragons.

Tekst gaat onder de foto verder

Foto: Arie Leeuwesteijn

HARD

Vanaf begin af aan leken de manschappen uit Erfurt niet voor een vriendelijke ontmoeting te zijn gekomen. Na een minuut spelen stond Erfurt al met een man minder op het ijs. Daardoor zag Giovanni Vogelaar zijn kans schoon en wist zijn team in de eerste powerplay van de wedstrijd op voorsprong te zetten.

Tekst gaat onder de video verder

Met veel energie spelen en continu proberen Trappers uit hun spel te halen leek het gameplan van Erfurt te zijn. Wanneer Trappers met gelijke munt terugbetaalde, stortten de bezoekers zich richting het ijs of gingen het gesprek met de arbitrage aan. Daardoor lukte het beide teams niet tot het spelen van een mooie wedstrijd. De vroege goal van Vogelaar bleek de enige na 20 minuten.

Tekst gaat onder de foto verder

Foto: Arie Leeuwesteijn

BALANS

Reto Schüpping bracht al vrij snel in het middenstuk de score in balans. Na de 1-1 van Schüpping werd er driftig met straffen gestrooid. Vooral de Tilburgse strafbank ging open en dicht. Toch brachten die straffen Trappers niet alleen tegendoelpunten. Het lukte Jordy Verkiel om zijn team met een goed schot op goal, via Diego Hofland, wederom op voorsprong te krijgen. Na de shorthanded goal, die op naam van Hofland werd gezet, kreeg Kyle Beach de 2-2 tegen de touwen. De derde periode moest uitwijzen wie er met de winst vandoor zou gaan.

Tekst gaat onder de video verder

OVERTIME

Ook in de derde periode werd weer enorm hard gespeeld wat weer tot diverse straffen leidde. Een overtreding op een speler van Erfurt gaf Arnoldas Bosas de kans om via een penaltyshot zijn bijdrage te leveren. Ian Meierdres, die een voortreffelijke wedstrijd speelde, kon de puck niet keren. Daardoor keek Trappers voor het eerst in de wedstrijd tegen een achterstand aan. Een paar minuten later schoot Max Hermens met de tweede shorthanded goal van de avond de stand weer op gelijke hoogte. Daardoor was er na drie perioden nog steeds geen winnaar. Overtime moest uitsluitsel geven. En dat gebeurde 27 tellen voor het einde via een goal van Petr Gulda.

Tekst gaat onder de video verder

PLEK TWEE

Het punt van Trappers leverde nog niet direct schade op aan de ranglijst. De Brabanders blijven op plaats twee, maar wel in de wetenschap dat Hamburg nu een verliespunt minder heeft. ‘Bis’ oftewel nog een keer. Vandaag speelt Trappers nog een keer tegen Erfurt. Ook deze wedstrijd begint om 17:00 en zal worden afgewerkt op Stappegoor. Vanmiddag gaat Trappers op zoek naar revanche om de drie punten in eigen huis te houden.

INTERVIEWS

Na afloop van het duel stonden Jordy van Oorschot, Raphaël Joly en Diego Hofland voor de camera bij Barend Hoogteijling.

Previous Canada en USA pakken groepswinst, Senna Peeters uitgeschakeld met Oostenrijk
Next Rusland, Canada, Finland en Amerika naar halve finales