Geduldig Trappers pakt zege bij Rostock Piranhas


Leeuwesteijn Trappers

Na de winst op Herford van vrijdag en een lange reis richting Rostock van 662 km, konden de mannen van Tilburg Trappers aan het werk. De Brabanders omzeilden de lastige klip vakkundig met 3-1.

TRAPPERS EVEN VAN SLAG

Alleen aan het begin van de eerste periode hadden de Tilburgers wat moeite met de tactische zet van de tegenstander. Coach Niels Garbe zette de eerste lijn van de Piranha’s op de derde lijn. Dat was echter na een vijftal minuten voorbij. Want in de zesde minuut scoorde Kevin Bruijsten zijn eerste goal van de dag.

Daarna hadden de Tilburgers duidelijk de overhand, maar kon men pas aan het eind van de periode het overwicht in goals uitdrukken. Wederom was het Kevin Bruijsten die, met een mooie hand/oog coördinatie, een schot van Jordy van Oorschot van richting veranderde. Rostock-goalie Nils Velm was voor de tweede keer geklopt.

Rommelige tweede periode

Mede door vier straffen in het verloop van de tweede periode moesten de mannen van de Trappers veelvuldig in de penalty kill. Tijdens die acht minuten in ondertal werd er door de Rostockers twee keer op het ijzer geschoten. Toch werd de Tilburgse goalie Ruud Leeuwensteijn aan het eind van de periode gepasseerd. Bij een scrimmage aan de wand achter het doel, kwam de puck toch voor de goal terecht. Ruud Leeuwesteijn was kansloos op de intikker in de winkelhaak door John Durban.

Ruud Leeuwesteijn houdt Trappers overeind

In de derde periode schaatsten de Trappers achter de Rostockers aan. Echter hield Ruud Leeuwensteijn de Tilburgers overeind met een aantal goede reddingen kort achter elkaar. Ook een compliment aan de penalty kill teams van de Tilburgers. Al zal coach Bo Subr zich nog wel even opwinden over de twee straffen voor too many men, waarvan een derde keer gelukkig niet werd gezien door de scheidsrechters. Een straf voor high sticking voor Thomas Voronov vijf minuten voor tijd werd het Waterloo voor de thuisploeg. Rookie Ties van Soest kon een schot van de paal van Jordy van Oorschot op de powerplay simpel binnentikken en zo de zege veilig stellen met de 1-3. Zo was Jordy van Oorschot drie keer de aangever voor de drie goals van de Trappers.

Door de zege klimt Trappers naar plek drie op de ranglijst. Woensdag de 23e mag men naar Krefeld voor een onderonsje met de Krefelder EV 81. Oppassen, want koploper Scorpions liet een punt liggen in Krefeld.

Previous Slordig Trappers pakt winst tegen Herford op Stappegoor
Next NHL gaat 13 januari van start met COVID-19 aanpassingen