Slordig Trappers pakt winst tegen Herford op Stappegoor


Tilburg Trappers Max Hermens IJshockey
Foto: Arie Leeuwesteijn

Voor het eerst sinds maart kon Tilburg Trappers weer het eigen Stappegoor betreden voor een competitiewedstrijd. Tegenstander van de avond was Herford. Vorige week veegde Trappers de vloer aan met de Ice Dragons, daar was nu geen sprake van. Uiteindelijk stapte de thuisploeg met een 7-4 zege van het ijs, zonder te excelleren.

Lees ook: Trappers raast langs Herford Ice Dragons

TRAPPERS SLORDIG VAN START

Zo goed als dat Tilburg vorige week van start ging, gisteren was het slordiger. Passes kwamen niet aan, pucks sprongen van de stick. De mannen uit Herford kwamen beter uit de verf dan het duel van vorige week en namen het doel van Ruud Leeuwesteijn een aantal keer onder vuur. Succes leverde het niet op. Het eerste échte wapenfeitje was de straf van Jonne de Bonth, maar de Duitsers konden niet profiteren.

Tekst gaat verder onder de foto

Tilburg Trappers Kevin Bruijsten IJshockey
Foto: Arie Leeuwesteijn

Vlak daarna, in de elfde minuut, profiteerde de thuisploeg wel. Een schot van Jordy Verkiel glipte onder de arm van Kieren Vogel door. Max Hermens zei ‘dank je wel’ en tikte de puck in het lege net. Trappers speelde niet briljant, maar bleef relatief eenvoudig overeind. Giovanni Vogelaar, vorige week ook al goed voor twee treffers, knalde ‘op zijn Vogelaars’ binnen voor de 2-0 na dik een kwartier spelen.

Tekst gaat verder onder de video

De Brabanders mochten het drie minuten voor tijd zelf in overtal gaan proberen. Dat lukte niet. In de laatste minuut tekende Reno de Hondt voor de derde Tilburgse treffer. Op de 3-0 voorsprong viel weinig af te dingen.

SPIELEREI

Nadat een geheel vrijstaande Reno de Hondt voor 4-0 had gezorgd en Jonne de Bonth op het half uur voor 5-0 had gezorgd, leek een grote zege in de maak. Trappers vergat echter door te drukken en dacht ruimte te hebben voor ‘spielerei’. De Duitsers beten van zich af en binnen een tijdsbestek van 50 tellen, lag de puck twee keer in het Tilburgse net. Het gaf de Duitsers het momentum in de wedstrijd. Juist op het moment dat Trappers met een man meer op het ijs stond, sloeg Herford in de slotminuut nog een keer toe via Christophe Lalonde. Met 5-3 gingen de ploegen voor de tweede keer naar binnen.

Tekst gaat verder onder de foto

Tilburg Trappers Ruud Leeuwesteijn IJshockey
Foto: Arie Leeuwesteijn

SOLIDE

Bo Subr zal het met lede ogen aan hebben gekeken in de tweede periode en zijn mannen op scherp hebben gezet voor het slotstuk. Max Hermens scoorde na een break away al vroeg de 6-3. Maar opnieuw vergat Trappers het duel verder in het slot te gooien. Lalonde sloeg na 45 minuten toe voor de vierde Duitse goal van de avond. Alhoewel Trappers het duel controleerde, moest het een aantal keer een beroep doen op Leeuwesteijn. In de slotfase van het duel tekende Kevin Bruijsten op de power play voor de beslissende zevende treffer. Daarmee was het verzet van Ice Dragons definitief gebroken.

Tekst gaat verder onder de foto

Tilburg Trappers IJshockey
Foto: Arie Leeuwesteijn

Zondag reist de ploeg naar Rostock Piranhas om te strijden voor drie punten. Bij winst doet Trappers prima zaken in de strijd om de (voorlopige) tweede plaats op de ranglijst.

INTERVIEWS

Na de wedstrijd spraken wij met Reno de Hondt en Jordy Verkiel van Tilburg Trappers en Christophe Lalonde van Herford Ice Dragons.

Previous Nederlandse BeNe League clubs zetten zelf streep door het seizoen
Next Geduldig Trappers pakt zege bij Rostock Piranhas