Tilburg Trappers comfortabel langs Herford


Trappers Herford

Na de winst van afgelopen vrijdag op Diez-Limburg, trad Tilburg Trappers op zondag aan tegen Herford Ice Dragons. Na de nipte zege in Diez van vrijdag, versloegen de mannen van Bo Subr de Ice Dragons, na een prima wedstrijd, met 2-9.

Lees ook: Nipte zege van Trappers bij Diez

TILBURG STERK VAN START

Ruud Leeuwesteijn kreeg de start in deze wedstrijd. Het eerste gevaar kwam van Tilburg na amper twee minuten spelen. Diego Hofland kreeg de puck van achteruit, maar schoot net naast de verkeerde kant van de paal. Niet veel later schoot Giovanni Vogelaar hard op het doel van de Duitsers, maar Ennio Albrecht was paraat. Nadat Jonne de Bonth over de kooi van Albrecht had gemikt, mocht Leeuwesteijn voor het eerst in actie komen. De openingsfase gaf aan dat het de Tilburgers menens was om de punten mee te nemen.

Tekst gaat verder onder de foto

Leeuwesteijn Trappers

Het spelbeeld veranderde niet, want Trappers hield het tempo hoog. De bezoekers wisselden kleine kansjes af met grotere, maar ondanks dat de Herforder defensie kraakte barstte hij niet. Ralf Rinke kon in één van de spaarzame tegenstoten alleen op Leeuwesteijn af, maar hij had het vizier niet op scherp. Tilburg bleef de bovenliggende partij ie openingsperiode en had eigenlijk weinig te duchten van de thuisploeg.

SPECIAL UNITS

De eerste straf van het duel viel na dik een kwartier: Lucas Engel mocht de strafbank op voor Dragons. De power play leverde na 36 seconden de dik verdiende 0-1 op via Giovanni Vogelaar. Hij kreeg de puck van Reno de Hondt, schaatste aan de linkerkant op en schoot uitstekend binnen.

Tekst gaat onder de video verder

Twee minuten voor de eerste pauze mochten de Duitsers het op de power play proberen, toen Jonne de Bonth voor interference mocht gaan zitten. Vijftien seconden voor tijd verdubbelde Ties van Soest de voorsprong, na prima werk achter het doel van Herford. Met die stand zochten de teams de kleedkamers op.

Tekst gaat onder de video verder

DODELIJK

In de tweede periode was de eerste grote kans voor Herford. Matyas Kovacs kon alleen op Leeuwesteijn af, maar die redde. Uit de aanval die daarop volgde, lag de derde Tilburgse treffer tegen de touwen. Reno de Hondt kreeg assistentie voor het doel, maar besloot hoog in de rechter bovenhoek binnen te werken: 0-3.

Tekst gaat onder de video verder

In de 27e minuut mocht één van de Duitsers gaan zitten met een tripping penalty. Deze overtal situatie leverde de Brabanders dit keer niets op, ook door puik keeperswerk van Albrecht. Jordy Verkiel was de tweede Tilburger die naar de strafbank moest, vanwege charging. Een vreemd besluit, want de overtreding was van Kilian van Gorp. De verdediger was het er niet mee eens, maar zag dat zijn ploeggenoten de power play vakkundig weerstonden. Alhoewel het spel van Trappers minder dominant was als de openingsperiode, bleef het de bovenliggende partij.

Tekst gaat onder de foto verder

Vogelaar Trappers Herford

In de 34e minuut verscheen Herford op het scorebord. Op aangeven van Ulib Berezovsky werkte Ralf Rinke de puck via de stick van Leeuwesteijn binnen. Na die treffer schroefden de bezoekers het tempo weer omhoog. Nadat Albrecht met een aantal prima reddingen zijn ploeg had gered, was hij kansloos op de inzet van Diego Hofland.

Tekst gaat onder de video verder

Hij schoot hard en hoog binnen. Niet lang daarna mochten de Brabanders opnieuw met een man meer het ijs op. En voor de tweede keer was het raak. Giovanni Vogelaar haalde de trekker keihard over vanaf de blauwe lijn voor de 1-5. Tijdens de tweede pauze kon niemand zeggen dat de voorsprong geflatteerd was. De SOG verhouding van 28-9 in het voordeel van Tilburg zei genoeg.

Tekst gaat onder de video verder

SNEL RAAK

In de openingsminuut van periode drie lag doelpunt nummer zes in het Duitse mandje. Reno de Hondt reageerde attent op gepruts in de Herforder defensie en legde panklaar op Ties van Soest voor zijn tweede treffer.

De Brabanders zetten nog even een tandje bij. Puckverlies in de defensie leverde de zevende treffer op. Kevin Bruijsten zei ‘dank je wel’ en kogelde hoog binnen: 1-7.

Ook Jordy Verkiel deed nog een duit in het zakje. Hij maakte op aangeven van Diego Hofland de 1-8. Er waren op dat moment nog geen vijf minuten verstreken in het slotstuk.

Verkiel Trappers

Niet lang erna kreeg Trappers een power play. Vogelaar dacht voor een derde keer hard doeltreffend uit te halen, maar trof de arm van Tim Krüger. De onfortuinlijke Duitser moest het ijs verlaten. De Tilburgers verzuimden de score op te voeren. Kansen waren er genoeg, overtal situaties ook, het net bolde eventjes niet. Nadat Herford acht minuten stand had gehouden, moest het opnieuw een treffer incasseren. Jonne de Bonth kreeg de puck van Reno de Hondt en verschalkte doelman Albrecht voor de negende maal.

Ook in de laatste fase van de wedstrijd hing er nog een goal in de lucht, maar dubbele cijfers bleef Herford bespaard. Vlak voor de zoemer bepaalde Matyas Kovacs voor de 2-9 eindstand.

Komend weekend staan er twee thuisduels op het programma. Als alles gaat zoals het moet gaan, ontvangt Trappers op Stappegoor de volgende twee opponenten. Vrijdag komt TecArt Black Dragons op bezoek, zondag is Herford (opnieuw) de tegenstander.

Previous Het ijshockey loopt gevaar. Tijd om elkaar vast te houden.
Next SDE kruipt richting plaats zes na overtime winst, Göteborg had een lastig weekend