Trappers nipt langs EG Diez Limburg


Alexei Loginov bij EG Diez Limburg.

Na drie mindere wedstrijden stond op vrijdagavond de wedstrijd tegen EG Diez Limburg op het programma. Gezien de voorbereiding op dit seizoen waarbij Tilburg Trappers met 1-6 en 3-5 eenvoudig won, zou het vrijdagavond geen moeilijke pot moeten zijn. Ondanks dat het leek dat de winst al in de tas zat, kwam de thuisploeg tot 3-4 terug vanuit een 1-4 achterstand. Het was billenknijpen op het einde van de wedstrijd, maar uiteindelijk ging de winst mee naar Tilburg.

Max Hermens en Kevin Bruijsten

Comfortabele voorsprong

In de eerste periode leek het erop dat de bezoekers totaal geen last zouden krijgen van de thuisploeg. Trappers kwam twee keer tot scoren via Danny Stempher en Diego Hofland. Trappers had veel puckbezit en had geen moeite om met een mannetje minder te spelen. Daarbij had Trappers het wel moeilijk om met een mannetje meer te spelen. Doordat de groepstrainingen niet veel hebben plaatsgevonden afgelopen weken, is de powerplay een ondergeschoven kindje geworden. Ook tegen een op papier zwakker team als Diez Limburg, ging de puck er in powerplay niet in. Daarbij moet wel vermeld worden dat de gastheren met man en macht voor de puck gingen liggen om de schade te beperken, en dat lukte.

Tekst gaat verder na de video’s

Tikkie terug

Trappers liet zien dat ze niet voor de vierde keer op rij met lege handen in de bus wilden stappen. De Tilburgers waren beter, maar konden dat niet uitdrukken in doelpunten. Wie zijn kans wel kon omzetten in een doelpunt, was de Canadees Cheyne Matheson die drie seizoenen in Luik op het ijs stond.

Tekst gaat verder na de video

Vervolgens duurde het niet lang voordat de gastheren een tikkie terug kregen. Raymond van der Schuit onderschepte de puck na een slechte pass van de Rockets die de puck vervolgens bij Ties van Soest kreeg die hem vervolgens binnenschoot.

Tekst gaat verder na de videi

Richting het einde van de tweede periode kreeg Trappers een straf. Daaruit probeerde Diez dichterbij te komen maar het ijzerwerk voorkwam de aansluitingstreffer. Kort daarna leek Trappers op een shorthanded goal af te stevenen maar ook aan de andere kant ging de puck er niet in. In de slotfase leek de puck over de lijn te gaan bij de Duitsers. Hoewel Trappers appelleerde, bleef de scheidsrechter, terecht bij zijn eerder gemaakte beslissing. De puck was niet over de lijn.

Billenknijpen

Hoewel in de slotfase van de tweede periode de scheidsrechter niet naar de spelers van Trappers luisterde, deed hij dat ook niet in de derde periode. Ties Van Soest maakte bij een opgelegde straf een handgebaar van ‘schwalbe’, maar daar trapte de scheidsrechter niet in. Overigens gaf de straf die daaruit voortvloeide geen reden tot paniek. Vervolgens leek Delaney Hessels de winst veilig te stellen met de 1-4.

Tekst gaat verder na de video

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd maakte de Duitse Limburgers een comeback. Via goals van de geboren Tsjech Marc Zajic en de Canadees en oud Nijmegen Devils speler, R.J. Reed kwamen de Rockets binnen dik twee minuten tijd terug in de wedstrijd.

Tekst gaat verder na de video’s

Na de aansluitingstreffer werd in de laatste minuut de goalie van de Rockets naar de kant gehaald. Het werd spannend, maar daar bleef het bij. Diez Rockets kon niet meer op gelijke hoogte komen, waardoor Trappers na drie wedstrijden weer een wedstrijd winnend wist af te sluiten.

Gezien de vorderingen met betrekking tot de veranderende Corona-maatregelen een fijne opsteker om met een fijne winstpartij een lange periode aan verre busreizen af te sluiten. Vanaf 17 december mag er hoogstwaarschijnlijk eindelijk weer in Tilburg getraind en gespeeld worden. Daardoor hoeft Trappers (normaal gezien) nog maar één keer per week de bus in. Morgen speelt Trappers uit bij Herforder EV.

 

Previous Herstart ijshockey: flinke kosten, Eerste Divisie start niet
Next Het ijshockey loopt gevaar. Tijd om elkaar vast te houden.