SDE kruipt richting plaats zes na overtime winst, Göteborg had een lastig weekend


De Nederlandse dames van SDE en Esther de Jong van Göteborg konden weer aan de bak afgelopen weekend. SDE speelde op vrijdag elf december tegen AIK in Solna. Esther moest twee keer aantreden. Op zaterdag uit tegen Linkoping en op zondag uit tegen Djurgårdens.

AIK – SDE HF 2-3 SO

In een gelijk opgaande wedstrijd werd de winst zeker gesteld pas met de shootouts. De eerste periode ging het gelijk op met beide acht schoten maar beide goalies hielden hun doel schoon. Tijdens de tweede periode wisten beide teams de ban te breken. Eerst werd er door de thuisclub de 1-0 gescoord vanuit de powerplay. Het was Lisa Johansson die in de vijfentwintigste minuut scoorde. In de laatste vijf minuten van de tweede periode scoorden Kelty Apperton en Julie Zwarthoed. De goal van Julie was op assist van Kayleigh Hamers.

Tijdens de laatste periode kon SDE de voorsprong niet vasthouden. Want binnen een minuut scoorde AIK al de 2-2. Daarna werd er niet meer gescoord en ging de wedstrijd naar overtime. Op zestien seconden na moest SDE de overtime starten met een twee minuten penalty kill aangezien Leanne Ganney een tripping penalty pakte in de slotseconden van de reguliere speeltijd. Maar zoals Julie Zwarthoed al aangaf na de wedstrijd. “Ons team is zelfverzekerd en goed op de penalty kill” De wedstrijd ging beslist worden op shootouts. Die werd beslist na zes ronden. Kayleigh Hamers scoorde de 1-1 nadat Lisa Johansson voor de thuisclub de 1-0 had gescoord in de shootouts. De beslissende shootout werd gescoord door Julie Zwarthoed.

Na dit weekeinde staan ze nog twee punten achter op Modo. Vlak na de kerstdagen spelen ze op de dertigste december tegen Modo en Kayleigh Hamers vertelde “Dat ze natuurlijk heel graag boven Modo wilde eindigen in de eindstand en dat SDE er alles aan zal doen om daar te winnen. Plaats zes is dan een verbetering ten opzichte van vorig seizoen toen SDE zevende eindigde”

Linköping – Göteborg 4-0

Göteborg speelde in de eerste periode heel goed tegen de nummer vier Linköping. Zelfs het aantal schoten was beter met tien tegen acht. De periode werd ook afgesloten met een 0-0. In de tweede periode wist Carly Bullock dan de ban te breken en de nummer vier op voorsprong te schieten. Dat was ook de enige goal in de tweede twintig minuten. In de laatste periode maakte Linköping dan eindelijk het echte verschil. Een moegestreden Göteborg moest in de laatste periode nog drie goals incasseren. Zoals Esther de Jong zei “Dat het een gelijk opgaande wedstrijd was tot aan de derde periode en Göteborg verder moest met twee lijnen. Toen kon Linköping het echte verschil maken.”

Djurgårdens – Göteborg 4-2

Als je de uitslag ziet denk je zo dat was close van Göteborg tegen de nummer drie Djurgårdens. De schotenverhouding was 39 tegen vijf in het voordeel van Djurgårdens. Maar het rare in deze wedstrijd was dat de 4-1 en 4-2 door Göteborg werden gescoord door Louisa Lippiatt Durnell nadat men in de derde periode met maar twee lijnen begon te spelen. Om Esther de Jong te quoten: “Vandaag waren we allemaal niet top. En was het weer een compleet andere wedstrijd als gisteren. We begonnen pas goed te spelen in de derde periode toen we met twee lijnen gingen spelen”.

Esther de Jong – Göteborg HC (Foto: Mats Bekkevold)

Even rust in de SDHL er wordt pas weer gespeeld op 2e kerstdag de 26e december.

De stand:

 

 

Previous Tilburg Trappers comfortabel langs Herford
Next Nederlandse BeNe League clubs zetten zelf streep door het seizoen