NHL gaat 13 januari van start met COVID-19 aanpassingen


NHL Tampa Bay Stanley Cup
Foto: Tampa Bay Lightning

De kogel is eindelijk door de kerk. De NHL en de NHLPA zijn overeengekomen voor een start van de NHL op 13 januari 2021.  In verband met de restricties vanwege de COVID-19 pandemie is er komend seizoen voor vier regionale divisies gekozen. Dit om het reisverkeer aanzienlijk te beperken.

Lees ook: Seattle Kraken is de 32e franchise in de NHL

Tekst gaat verder onder de foto

NHL start met vier nieuwe divisies

De West, Central en East divisie spelen ieder acht keer tegen elkaar. In de North divisie gaat het om negen keer en tegen twee teams tien wedstrijden. In totaal zullen de teams 56 keer in actie komen in het ‘reguliere’ seizoen.

De beste nummers vier spelen (volgens het format 1 vs 4 en 2 vs 3) een best of 7 serie. Beide winnaars gaan strijden wie dan als eerste eindigt van iedere divisie. Zij gaan onderling uitmaken in een best of 7, wie de finale gaat spelen om de Stanley Cup.

Tekst gaat verder onder de video

De zeven teams (New Jersey, Detroit, Ottawa, Buffalo, San Jose, Los Angeles en Anaheim) die vorig seizoen de play-offs niet haalden, mogen op 31 december beginnen met hun trainingskampen. Alle andere teams zullen op 3 januari starten. Er worden geen oefenwedstrijden gespeeld. De voorbereiding is best kort te noemen en dat allemaal om zo min mogelijk besmettingen te veroorzaken.

De planning van de NHL is om het seizoen 2021-2022 zoals “normaal” te laten beginnen in oktober 2021 inclusief de nieuwe franchise Seattle Kraken.

Previous Geduldig Trappers pakt zege bij Rostock Piranhas
Next Guus van Nes denderend van start bij Quinnipiac