Seattle Kraken is franchise nummer 32 in de NHL


Vijf dagen en een jaar geleden werd Ron Francis benoemd als General Manager van de tweeëndertigste franchise in de NHL Seattle. Vandaag maakte de club dan de naam bekend waaronder ze gaan deelnemen in de NHL.

Seattle Kraken

Vorige maand werd ook de naam van het stadion bekend gemaakt waarin ze gaan spelen. Climate Pledge Arena is de naam die gekozen werd door sponsor Amazon geheel in het stramien van Saving the Planet. De bedoeling is dat het team mee gaat doen in het seizoen 2021-2022.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Amazon

Een kraken is een fabeldier dat nog het meeste lijkt op een gigantische inktvis. De kraken en soortgelijke zeemonsters worden al zeer lang beschreven. Ook kwam deze voor in één van de Pirates of The Caribbean films. Nu is de Kraken aangekomen in de havenstad Seattle.

De ‘Kraken’ valt een schip aan. (Wikimedia Commons by CC0)
Previous Bench Boss: casual kleding vanuit het ijshockey
Next Ax'l Kila kiest voor Golden Sharks Mechelen