Ax’l Kila kiest voor Golden Sharks Mechelen


Ax'l Kila
foto : Kurt Tops

Kila, passie voor Inline en IJshockey

Ax’l Kila die, net als vader Paul inline hockey combineert met ijshockey, wisselt na jaren Phantoms Antwerp naar buur Golden Sharks Mechelen. De Hovenaar, die al een viertal seizoenen in onze BeNe League meedraait, zag de overstap naar Divisie 1 niet zitten.

“Voor Phantoms is die stap de beste beslissing. Volmondig akkoord. Zelf ben ik net drieëntwintig en wil op het het hoogste niveau kunnen spelen. Vorig seizoen was moeilijk. Voor de ploeg en voor mezelf. In december had ik een werkongeval en was ik er een zestal weken uit. Niet leuk. En daarna in je eerste BeNe wedstrijd drie maal kunnen scoren was dan weer geweldig. Ik sport graag in competitief verband. Presteren als individu en als team hoort daarbij, voor mij op BeNe League-niveau graag. ”

Ax'l Kila
foto : DiBoschki

Gretigheid in Mechelen

Tijdens deze lange zomerpauze begon het bij Kila weer te kriebelen. Zo werd snel contact gevonden met het Mechels bestuur. Nu heeft de ex-jeugdinternational dus gekozen voor Mechelen.

“Ik had heel even contact met een andere BeNe League club. De combinatie met mijn job en de reisafstanden maken dat Mechelen de beste keuze is. Ja, ik ben blij dat ik de knoop doorgehakt heb en nu volop mijn voorbereiding doelgericht kan voortzetten. Ik heb deze week al twee keer op het ijs meegetraind met Golden Sharks en wist natuurlijk dat er kunde aanwezig is. Ik ken heel wat jongens goed vanuit Deurne, denk maar aan Kenneth Pittoors, Kevin De Winter, Ben van den Bogaert of Jens Theunis nu ook natuurlijk. En vanuit het Belgische U20 team zijn er ook enkele fijne gasten in de Mechelse kleedkamer. Een goede mix van jong en oud. Ik ben zelf amper drieëntwintig, maar ben verrast door enkele leuke jonge Mechelse talenten die absoluut BeNe League potentieel hebben. Mechelen wist vorig jaar al te verrassen. Een gretig team. De Belgische kern is er, nu nog enkele flinke imports erbij en dan zijn we er klaar voor!”

Previous Seattle Kraken is franchise nummer 32 in de NHL
Next Selecties NHL fase vier bekend en speelschema met Nederlandse aanvangstijden