Guus van Nes denderend van start bij Quinnipiac


Guus van Nes Update

Guus van Nes is begonnen aan zijn tweede actieve seizoen bij Quinnipiac Bobcats. Nadat de start van het seizoen op 24 november in het water viel, werkten de Bobcats in een korte periode vier duels af. Er werd twee keer gewonnen en twee keer verloren. Onze landgenoot liet gelijk van zich horen.

Kijk terug: Hoe is het met Guus van Nes

GUUS TREFZEKER TEGEN SACRED HEART

Het openingsduel van het seizoen was in de eigen Frank Perrotti Jr Arena in Hamden tegen Sacred Heart University. De Bobcats vlogen uit de startblokken, waarbij Van Nes een hoofdrol opeiste. Nadat Bongiovanni de score opende, legde de Nederlander 14 tellen later de 2-0 tegen de touwen. Onze landgenoot assisteerde ook bij de 6-1, in een wedstrijd die uiteindelijk met 9-2 gewonnen werd.

Tekst gaat onder de video verder

Een dag later wonnen de Bobcats opnieuw in eigen huis. Al had de ploeg er dit keer overtime voor nodig. Na een 1-1 stand na 60 minuten zorgde Bongiovanni voor de winst.

“Het was een heerlijk gevoel om weer lekker van start te gaan. Er zijn toch wel tijden geweest dat ik me afvroeg of we dit seizoen nog zouden gaan starten. We kenden een heerlijk eerste duel, maar dan kan je verwachten dat ze de volgende wedstrijd twee keer zo hard gaan. En dat gebeurde ook. Dat maakte het moeilijker voor ons. Voor mij was het in ieder geval erg lekker om direct wat persoonlijke punten te pakken. Altijd goed voor je zelfvertrouwen.”, aldus een goedgemutste Van Nes.

BOWLING GREEN

Drie dagen na de dubbele winst dook Bowling Green Falcons op als tegenstander. Opnieuw in het stadion van de Bobcats, opnieuw voor een dubbele confrontatie. De strafbank was de grootste vijand van de thuisploeg, want de bezoekers kwamen via twee power play goals op een 2-0 voorsprong. In periode drie wilde de coach de achterstand snel kleiner maken. Tijdens een overtal van de Bobcats hield hij de goalie aan de kant voor een 6-op-4. Dat ging mis. De goal viel aan de andere kant. Een minuut later viel de 3-1 van Bochen, op assist van Van Nes. Het duel ging via een empty netter op slot.

Tekst gaat onder de foto verder

Guus van Nes
Foto: LFlynnPhotos

In het tweede duel startten de Bobcats het beste. Het pakte een 2-0 voorsprong en leek op weg naar revanche. Vlak voor de tweede dweil moest Q een tegengoal slikken, waarna de gelijkmaker in de 50e minuut viel. In 19 tellen gaven de Bobcats het duel weg door twee treffers toe te staan. De resterende 90 seconden waren te kort om het duel nog te kantelen.

Van Nes keek ondanks de twee nederlagen al snel vooruit. “Twee keer verliezen is niet nodig en gebeurt ook zelden bij Quinnipiac. Helemaal in eigen huis is dat ‘not done’, dus dat zet de boel gelijk wel weer op scherp. Gelukkig hebben we acht wedstrijden gepland staan in twee weken, dus dat geeft je gelijk snel de kans om weer een winning streak te creëren. Zo hoef je niet te lang te tobben over het verlies.”

‘NU EEN BETER SEIZOEN DRAAIEN’

Van Nes kijkt met vertrouwen vooruit na een moeizaam, maar toch ook leerzaam jaar. “Ik denk dat ik er dit seizoen gelijk al veel beter in zit, omdat ik nu een seizoen vol wedstrijden achter de rug heb. Iets dat ik wel miste vorig seizoen. Ik zie vorig seizoen als een seizoen waar ik gewoon weer terug in game shape en wedstrijdritme moest komen. Een seizoen lang niet kunnen spelen, doet wel wat met je. Dit seizoen is er meer rust en meer zekerheid om gewoon lekker te spelen en mijn ding te doen. Vorig seizoen was ik te veel aan het malen en dat maakte het soms erg lastig om gewoon lekker te knallen.”

Tekst gaat onder de foto verder

Guus van Nes - pre game

GEKKE VOORBEREIDING

De aanloop van het seizoen was door het COVID-19 virus een stuk uitdagender. “Door alle corona zaken hebben wij als team veel online moeten doen. We hebben onwijs veel Zoom meetings gehad voor alle tactieken en plays. Het heeft ons ongetwijfeld wel goed voorbereid voor dit seizoen, maar toch is het heel anders.”

Tekst gaat onder de foto verder

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, sportende mensen, kind, buiten en natuur

In de zomermaanden heeft Van Nes keihard gewerkt om beter voor de dag te komen dit seizoen. “Ik heb ervoor gekozen om met Gert Peeters samen te werken. Ik kon samen trainen met Senna Peeters en dat heeft mij toch wel onwijs geholpen. Gert zijn trainingen waren top en hij wist me iedere keer tot het uiterste te pushen. Als je dan ook nog eens met iemand samen traint als Senna, push je elkaar zelfs nog verder en dat heeft onwijs goed resultaat opgeleverd.”, sluit de sympathieke Dordtenaar af.

Komende week blikken we terug op de dubbele duels van Guus en Quinnipiac tegen Holy Cross en AIC. Voorlopig kunnen we stellen dat de Nederlander denderend van start is gegaan.

Previous NHL gaat 13 januari van start met COVID-19 aanpassingen
Next Trappers naar winst in enerverende wedstrijd bij Krefeld