Trappers naar winst in enerverende wedstrijd bij Krefeld


De Trappers wonnen hun derde wedstrijd binnen een week. Dit keer op bezoek bij Krefelder E.V. ‘81. Maar het ging niet van een leien dakje. Pas in de laatste vijf minuten werd het verschil gemaakt. De drie punten gingen terug mee de bus in: 3-5.

TRAPPERS: Hoog tempo in de eerste periode

Al binnen een minuut konden de Tilburgers de  voorsprong pakken. Ties van Soest kreeg een penaltyshot toegewezen maar de uitvoering eindigde tegen de Krefeldse goalie Nils Kapteinat. De meeste doelpogingen in deze periode kwamen van de Duitsers. En het lukte hen om de score te openen. In de dertiende minuut, met een man meer op het ijs, was het Luca Hauf met de 1-0. Drie minuten later was het alweer gelijk toen Diego Hofland opstoomde door het midden en met een bekeken schot de 1-1 binnen schoot.

Tekst gaat verder onder de video

In de tweede periode ging het hoge tempo gewoon door. Al waren het nu de Tilburgers die dit keer de bovenliggende partij waren. Zij kwamen terecht op voorsprong doordat Mickey Bastings er als de kippen bij was, om de rebound binnen te schieten na een schot van Giovanni Vogelaar.

Tekst gaat verder onder de video

Lang kon er niet van de voorsprong genoten worden, want tijdens Max Hermens zijn derde zit in de strafbank werd de gelijkmaker geproduceerd. De Poolse veteraan Adrian Grygiel wist Ian Meierdres te passeren met een bekeken schot. Mickey Bastings scoorde zijn tweede van de avond binnen een minuut na de gelijkmaker. De 2-3 viel via een schot recht in de winkelhaak tijdens een powerplay.

Tekst gaat verder onder de video

VENIJN IN DE STAART

Tilburg moest in de derde periode binnen vijf minuten de 3-3 incasseren via opnieuw Luca Hauf. Toch pakten de Brabanders de winst, zoals vaker in de slotfase van de wedstrijd. Hij staat niet zo vaak op de scorelijst maar nu was het wel het geval. Op de rebound wist Kilian van Gorp een minuscuul gaatje te vinden tussen de paal en de goalie: 3-4.

Tekst gaat verder onder de video

Het slotakkoord was voor Diego Hofland die op snelheid een strakke pass van Max Hermens binnen gleed en daarmee de eindstand bepaalde op 3-5.

Tekst gaat verder onder de video

Drie punten in de pocket na een enerverende wedstrijd. Trappers steeg door de zege naar de (gedeelde) tweede plaats, waar het op zeven verliespunten staat van koploper Hannover Scorpions. Komende zaterdag, tweede kerstdag, komt EG Diez-Limburg op bezoek op Stappegoor.

INTERVIEWS

Na de wedstrijd sprak Cor Machielsen met Kilian van Gorp, Mickey Bastings en Krefeld-coach Elmar Schmitz.

Previous Guus van Nes denderend van start bij Quinnipiac
Next Slowakije, Finland en Rusland startten met zeges