Slowakije, Finland en Rusland startten met zeges


De World Juniors zijn weer gestart. De talenten van de toekomst moeten gezien de COVID-19 situatie spelen in de bubble van Edmonton waar ook de Stanley Cup finale afgelopen jaar werd gespeeld. Vooral Finland maakte indruk met hun aanvallende spel.

Slowakije – Zwitserland 1-0

Dankzij een fabelachtig optreden van de Slowaakse goalie Simon Latcokzy werd er gewonnen. Alleen in de eerste periode was er het overwicht mede dankzij de vele penalties die de Zwitsers pakte. De overige veertig minuten waren voor de Zwitsers. Echter kwamen ze niet voorbij de goalie. Vijf minuten voor tijd scoorde de Slowaken doordat de Zwitserse goalie Thibault Fatton een rebound toestond op een schot van Simon Nemec waarna Roman Faith de losliggende puck binnen kon schuiven via de binnenkant van de paal.

Tekst gaat verder onder de video

Finland – Duitsland 5-3

De uitslag doet een geheel andere wedstrijd vermoeden dan die er daadwerkelijk gespeeld is. De Duitse goalie Arno Tiefensee kreeg maar liefst 50 schoten op doel afgevuurd. Finland pakte eerst een 0-3 voorsprong waarna de Duitsers terugkwamen tot 2-3 onder meer door een goal van nieuwbakken Ottawa Senators speler Tim Stutzle. Echter konden de Duitser na de aansluitingstreffer maar kort genieten want een dikke minuut later was het Topi Niemela die de marge weer naar twee goals bracht. Aangezien beide teams daarna nog een keer scoorde bleef het bij twee goals verschil.

Tekst gaat verder onder de video

USA – Rusland 3-5

De Russen maakte het verschil in de tweede periode met drie goals op een rij. USA goalie Spencer Knight van de Florida Panthers kon zijn biezen pakken. En werd gewisseld voor Dustin Wolf. Daarna kwamen de Amerikanen nog terug naar 4-3 maar een empty netter in de laatste minuut bezegelde het lot. Aanvaller van de Russen Vasili Ponomaryov scoorde twee keer tijdens deze wedstrijd.

Tekst gaat verder onder de video

Vanavond om 20:00 uur speelt Zweden tegen Tsjechië. Om 0:00 uur is het Canada – Duitsland en de speeldag wordt afgesloten met USA tegen Oostenrijk om 03:30 uur.

Previous Trappers naar winst in enerverende wedstrijd bij Krefeld
Next Tilburg Trappers verslaat EG Diez met ruime cijfers