Jens Theunis naar Golden Sharks Mechelen


Jens Theunis
foto : Kurt Tops

Phantoms boegbeeld verhuist naar Mechelen

Verrassend is de overgang van de Antwerpse Captain, Jens Theunis, naar het nabije Golden Sharks Mechelen. Theunis groeide in Deurne snel door naar het eerste team en speelde er meer dan tien jaar. Met Phantoms heeft hij ook alle hoogtes en laagtes de voorbije tien jaar meegemaakt. Van het winnen van het Belgisch Kampioenschap tot het wegzakken naar de onderste regionen in de BeNe League. De stap zetten naar de Belgische Divisie 1, nu Antwerp een niveau lager gaat spelen, dat zag de betrouwbare verdediger echter niet zitten.

Jens Theunis
foto : Kurt Tops

“Ik ben op mijn vierde met ijshockey bij Phantoms begonnen. Bij Phantoms heb ik mooie tijden beleefd. Van de vriendengroep en dito sfeer die in 2014/2015 de Belgische titel binnenhaalde, bleef weinig over aan’t Ruggeveld. De voorbije seizoenen waren niet de makkelijkste. Nu de stap zetten naar Divisie 1 was een beslissing van de club. Zelf wil ik op het hoogste niveau blijven spelen. Het lag voor de hand dat verder spelen in de BeNe League gecombineerd moet kunnen worden met mijn privé- en beroepsleven. Bij Mechelen vind ik heel wat bekende gezichten terug. Jongens als onder andere Mike Jansen, Ben van den Bogaert of Kenneth Pittoors zijn echt vrienden, op en naast het ijs. De link is dus snel gelegd en het Mechels bestuur zal dat ook wel geweten hebben hé. Ik kijk er alleszins naar uit en hoop ook offensief in deze ploeg iets te kunnen bijdragen. De voorbije seizoenen beperkte mijn rol zich vooral in het dichten van de bressen achterin. De mannen weten me straks te vinden aan de blauwe lijn om bommetjes te droppen. Vanavond gaan we ook weer samen het ijs op. Lekker schaatsen om als groep sterker te worden”.

Previous Goalie Mike Jansen naar Golden Sharks Mechelen
Next Renzo van Brink terug naar Nijmegen