Goalie Mike Jansen naar Golden Sharks Mechelen


Mike Jansen

Twee Mikes in het Golden Sharks doel

Mechelen heeft een tweede sterk keepende Mike gecontracteerd: Mike Jansen. De ondertussen achtentwintigjarige Vlaming groeide op bij HYC Herentals. Als jeugdinternational debuteerde hij ook jong in het eerste team van de Kempenaars. Het seizoen 2014/2015 vertrok hij naar Antwerp Phantoms en behaalde er prompt de Belgische titel. In 2015/2016, weer in de rood-witte HYC kleuren, speelde Mike een belangrijke rol in de beslissende wedstrijd om het BeNe Liga-kampioenschap. 5-1 winst tegen Heerenveen en de BeNe League-titel betekende ook een hoogtepunt in de carrière van deze sterke goalie.

Mike Jansen
foto : Kurt Tops

En HYC had dat jaar een leuke, erg sterke groep. Naast de broers Vincent en Mitch Morgan, ook o.a. Jens Engelen, Vadim Gyesbreghs, Bryan Kolodziejczyk en het Canadees duo Tyler Melancon en Trevor Hunt. En met wie vormde Mike Jansen daar het goalie-duo? Jawel, met Mike Gysbrechts. In de beginfase van die bewuste wedstrijd kreeg Jansen enkele gemakkelijke reddingen voorgeschoteld, waardoor hij meteen goed in de match zat. Vaak loopt het tijdens de opwarming lekker, maar soms gaat het mis tijdens de wedstrijd. Toen had hij meteen een prima gevoel. Herentals had wel een grote kans op winst, maar elke wedstrijd moet gespeeld worden. Het seizoen voordien werd Jansen landskampioen met Antwerp Phantoms, maar deze BeNe League titel was zonder twijfel nog veel mooier.

Comeback bij Mechelen Golden Sharks

Tijdens de zomer van 2017 trok goalie Jansen opnieuw van Herentals naar Deurne, richting Phantoms. Begin januari 2019 werd de goalie met het shirtnummer 30 plots bedankt voor bewezen diensten.

Mike Jansen Phantoms
foto: Kurt Tops

Dat was natuurlijk een domper. Ondertussen wat rijper en graag werkend met de jeugd. In Mechelen zal Jansen dan ook de trainingen van de jeugd goalies mee begeleiden. En natuurlijk kent hij heel wat Mechelse spelers. Met o.a. Timo Dewin, Kevin De Winter, Ben van den Bogaert, Marek Ziarny en Kenneth Pittoors deelde hij reeds de kleedkamers.

Previous Esther de Jong maakt overstap naar Göteborg HC
Next Jens Theunis naar Golden Sharks Mechelen