Defensieve versterking voor Nijmegen met de Fin Iiro Vehmanen


Evenals gisteren met Renzo van Brink presenteert Select 4-U Devils vandaag wederom een aanwinst. Dit keer op defensief vlak. De 30-jarige linkshandige Finse verdediger Iiro Vehmanen. Een verdediger die sinds 2004 professional is. Tot 2014 speelde hij in de Finse competitie. Met als hoogste liga het tweede Finse niveau, genaamd Mestis. Daarin kwam Vehmanen vier seizoenen uit voor SaPKo. Ook speelde hij nog even voor TUTO Hockey op hetzelfde niveau Na 2013/2014 sloeg hij zijn vleugels uit over de rest van Europa.

tekst gaat verder onder de foto

Twee jaar bleef hij in de Franse tweede divisie bij de club Anglet. Daar scoorde hij in twee seizoenen dertien goals en achttien assists uit 48 wedstrijden. Het seizoen 2016/2017 verbleef hij in Zuid- Duitsland bij Tölzer Löwen in de Oberliga.  Hiermee verloor hij in de finale van Tilburg Trappers met 3-1 uit een best of five. In dat seizoen scoorde hij zeven goals en achttien assists in de reguliere competitie en in de play-offs kwam hij tot veertien wedstrijden en gaf hij vier assists.

In 2017 vertrok hij naar de Hongaarse Erste Liga om bij Fehévári Titánok aan te sluiten. Daar wist hij in 40 wedstrijden twaalf keer te scoren. Zeven assists gaf hij daar en met vier wedstrijden in de play-offs kwam hij tot een assist.

tekst gaat verder onder de video

De reis door Europa zette de Finse verdediger voort in Polen. Hij kwam 41 wedstrijden waarvan er tien in de play-offs waren voor Unia Oswiecim. Vehmanen maakte in totaal tien goals en twaalf assists. Vorig seizoen bracht hem naar Italië in de tweede divisie bij de club ValpEagle. Totdat het seizoen werd afgebroken door de Covid-19 pandemie kwam hij tot 32 wedstrijden en daarin scoorde hij elf goals en gaf zeventien assists.

Previous Renzo van Brink terug naar Nijmegen
Next Bench Boss: casual kleding vanuit het ijshockey