Eerste Divisie, free agents, Continental Cup en Thialf Icehockey Cup


Krefeld TIHC 2019
Foto: Luciano van der Oost Face-Off

Vorige week vond in Thialf de Icehockey Cup plaats. Ik vond de toeschouwersaantallen tegenvallen, aangezien je top ijshockey te zien krijgt. Hoe denk jij dat Thialf meer bezoekers kan genereren, want blijkbaar zijn de ‘neutrale’ fans er (nog) niet voor te porren, terwijl dit toernooi wel een volle arena verdient. Zou Face-Off hier nog een rol in kunnen spelen?

Graeme: Het is een fantastisch evenement waar je als ijshockey liefhebber je hart kan ophalen. Het is alleen voor een aantal meereizende supporters een flink stuk rijden. De ‘diehard’ supporters reizen de clubs wel achterna, maar daar kan je geen Thialf mee vullen. Je moet het dan toch aanvullen met teams zoals Select 4-u Devils Nijmegen en UNIS Flyers Heerenveen waarvan de fans de afstand wat korter is, of in Flyers geval, heel kort is. Zorg dat je zes teams hebt waarvan er drie in één poule zitten. Werk die wedstrijden op zaterdag en zondag af. Laat uit elk team de nummer één, twee en drie tegen elkaar spelen. De nummers één strijden om plek één (goud) en twee (zilver). Nummers twee spelen om plek drie (brons) en vier. En de laatste uit de poule strijden voor de eer om de voorlaatste en laatste plek.

Ed: Ik vind niet dat we met Face-Off de rol van ‘redder van het vaderland’ moeten gaan prediken. Ook wij hebben niet voor alles een oplossing. Meedenken, op initiatief van Thialf, kan altijd. Wat zou kunnen helpen? Het toernooi van vrijdag tot en met zaterdag afwerken in een poulesysteem. Ik zou dan naast Trappers kiezen voor een BNL All Star Team. Ik denk dat het voor veel spelers heel tof is, om eens tegen DEL teams te spelen. Daarnaast zou het toevoegen van Scandinavische teams een optie kunnen zijn. Het toernooi in zijn opzet met topteams is in ieder geval prachtig te noemen!

Tekst gaat onder de video verder

Cindy: Ik denk dat de afstand naar Heerenveen een heel belangrijke rol speelt. Als je het hele cup wil volgen en je komt van verder, moet je er al een weekend uitstap van maken met overnachting. Om volle tribunes te trekken, heb je een publiekstrekker nodig om ook de ‘neutrale’ fans over te halen. En dan vinden mensen het niet erg om wat dieper in de buidel te tasten.

Jeroen:  Ik denk dat het deels met de zomervakantie te maken heeft. Face-Off maakt, in mijn ogen, voldoende reclame voor dat toernooi. Misschien heeft het toch ook met de locatie hier in het Noorden te maken. Ik denk dat wanneer het in IJssportcentrum Stappegoor gehouden zou worden er meer publiek op af zou zijn gekomen. Toch wat centraler gelegen.

Previous Geen wonderen, mogelijk wel een paar stunts in Tilburg
Next Bouwen aan de toekomst bij Antwerp Phantoms