Eerste Divisie, free agents, Continental Cup en Thialf Icehockey Cup


Foto: Sportsnet

Er zijn nog een aantal toppers op de Free Agent markt van de NHL. Zo heeft Mitch Marner (Toronto) nog geen aanbieding gehad. Ook Charlie McAvoy (Boston) en Patrick Laine (Winnipeg) wachten nog op aanbiedingen. Zijn de General Managers te laks? Of is het een spelletje om niet de hoofdprijs te betalen?

Cindy: Money makes the world go round, daar draait het om. Jammer, spelers in die klasse mogen blij zijn dat ze daar kunnen/mogen spelen. Moet je dan het onderste uit de kan halen? Beetje geven en nemen, wordt iedereen gelukkig van.

Jeroen: Het is niet dat de GM’s deze zomer stil gezeten hebben. De vertegenwoordigers van de spelers proberen niet alleen de beste deal voor hun cliënt te regelen. Ook lijkt het erop dat de RFA’s op elkaar wachten, om te zien wat de andere spelers voor contract ondertekenen.

Tekst gaat onder de tweet verder

Graeme: Het is puur een zakelijk en geldgerelateerde kwestie. De speler wil het onderste uit de kan halen en de clubs willen daarvoor niet betalen. Zo’n speler wacht af op het hoogste bod en de club die wacht af tot dat de speler eieren voor zijn geld kiest. Laksheid van de GM’s zal het wel niet zijn, het gaat meer om het sluiten van de beste deal.

Ed: Dit spel speelt elk jaar en ieder seizoen heb je spelers die meer willen en een club die met de cap space in het oog de beste deal willen sluiten. Ook is het een gevalletje pikorde, want bijvoorbeeld Mitch Marner is geen Auston Matthews. Wat spelers (in mijn ogen) niet moeten doen is, om een recent geval te pakken, à la Nylander te werk gaan. Op een gegeven moment moet je ook gewoon jezelf gelukkig prijzen dat je bij de elite speelt van de wereld en daar prima voor betaald krijgt. Vier miljoen of vijf miljoen per jaar is een luxe, geen recht.

Previous Geen wonderen, mogelijk wel een paar stunts in Tilburg
Next Bouwen aan de toekomst bij Antwerp Phantoms