Geen wonderen, mogelijk wel een paar stunts in Tilburg


Trappers Toekomstteam BeNe League
Foto: Robert Bos

De BeNe League gaat komend seizoen van start met elf teams. Alle deelnemende ploegen worden onder de loep genomen aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Ed Versteeve trapt af met de nummer laatst van de afgelopen jaargang: Tilburg Trappers Toekomstteam.

TILBURG: AFGELOPEN SEIZOEN SOMS LASTIG

Lichtpuntjes. Die waren er het afgelopen seizoen zeker bij de jongelingen van Trappers. Aan het einde van het reguliere seizoen stonden er zeven punten op de teller. En dat was meer dan ik had voorspeld. “Of de teller op nul blijft staan is de vraag, maar het heeft er alle schijn van.” Twee knappe zeges op respectievelijk Antwerp en Zoetermeer en een prima punt tegen Leuven leverden punten op. De Brabanders eindigden gelijk op de ranking met Antwerp, maar Phantoms had een beter onderling resultaat. Ondanks dat er in een aantal andere duels goed tegengas werd gegeven, was de twaalfde en laatste plaats een feit.

Tekst gaat onder de foto verder

Trappers Toekomstteam BeNe League
Foto: Robert Bos

AANGETROKKEN & VERTROKKEN

Het is altijd afwachten wat er precies gebeurt bij de BeNe League tak van Trappers, maar Dylano Bijsterbosch, Max Dubovecky, Michal Stoklosa en Nikita Kamyshev zien we niet meer terug bij de ploeg. Thijs Voorn heeft de coachingstaken neergelegd. Ceaney van Uytrecht, Donovan de Zwart, Joop Uchtman en Wesley de Bruijn zullen het geel en blauw gaan aantrekken, terwijl Herman en Peter van Ierland de coachings honeurs waar gaan nemen.

VOORUITBLIK

Het belangrijkste aspect voor de ploeg is om de weerstand te vergroten, ijstijd te maken en progressie te boeken. Daar slaagde de ploeg vorig seizoen aardig in. Het is sowieso puik om te zien dat de jongelingen, ongeacht of ze genadeloos op de testikels krijgen, netjes hun wedstrijden spelen en dat vol inzet doen. De mannen van coach Van Ierland willen natuurlijk ook zo competatief als mogelijk zijn, maar titelfavoriet zijn ze zeker niet.

Tekst gaat onder de foto verder

Trappers Toekomstteam BeNe League
Foto: Robert Bos

KEEP AN EYE ON: 

Goalie Junior van den Hout kwam in november over vanuit Eindhoven naar Tilburg en bleek soms een lastige horde te zijn voor de tegenstanders. Benieuwd of hij, als er close games zijn, als puntenpakker voor zijn team kan optreden. Dat zou een grote plus zijn voor de mannen uit Tilburg. Van den Hout was in de friendly met Kassel Huskies de back-up van Meierdres in het Oberliga-team, maar gaat met Brad van Ierland het doel zo schoon als mogelijk houden in de BeNe League.

Tekst gaat onder de foto verder

Junior van den Hout Trappers Toekomstteam BeNe League
Foto: Robert Bos

Ceaney van Uytrecht; het jeugdproduct van Red Eagles, maakte vorig seizoen de overstap naar Den Haag. Dat pakte niet helemaal lekker uit en dus is hij na één jaar ‘boven de rivieren’ weer terug in Brabant. De 20-jarige verdediger zal de draad weer op moeten pakken en dat gaat gepaard met wat ogen die op hem gericht zullen zijn.

VOORSPELLING:

We kunnen de jonge mannen van Trappers moeilijk als titelfavoriet bombarderen, maar als de opwaartse lijn doorgetrokken wordt, zouden ze zomaar eens een ‘pain in the ass’ kunnen zijn van teams als Antwerp, Mechelen, Zoetermeer en wie weet ook Leuven. Een enkele uitschieter naar boven moet je ook niet uitsluiten, maar normaal gesproken is plaats tien of elf de realiteit wel op de ranglijst.

Previous Oliver Pataky van Den Haag naar Nijmegen
Next Eerste Divisie, free agents, Continental Cup en Thialf Icehockey Cup