Oliver Pataky van Den Haag naar Nijmegen


Oliver Pataky Select 4-u Devils Nijmegen
Foto: Robert Bos

Oliver Pataky maakt de overstap van CAIROX HIJS Hokij naar Select 4-u Devils Nijmegen. De 22-jarige Slowaak kwam versneld in beeld bij de landskampioen en bekerwinnaar, na de blessure die Boris van Bergen dit weekend opliep tegen Hamm Eisbären.

PATAKY: 3E HAAGSE OVERSTAP

De aanvaller is daarmee de derde speler die de overstap vanuit de Hofstad naar Nijmegen maakt. Eerder voegden Jurryt Smid en Raymond van der Schuit zich bij de nummer zes van het afgelopen BeNe League seizoen. Een seizoen eerder maakte Jeffrey Melissant dezelfde overstap.

Tekst gaat verder onder de video

Met de komst van de Slowaakse nummer 22, zal ‘alleskunner’ Ritchie van Hulten een linie naar achteren schuiven. Pataky speelde twee seizoenen voor de formatie van Chris Eimers. Daarin kwam hij in 40 BeNe League duels tot 70 punten (27G, 43A). De forward zal -als de laatste zaken worden afgerond- mogelijk dit weekend al aansluiten, tijdens het 50-jarig jubileum van de Devils.

Previous Eerste Divisie 27 september van start, geen play-offs
Next Geen wonderen, mogelijk wel een paar stunts in Tilburg