Eerste Divisie, free agents, Continental Cup en Thialf Icehockey Cup


GIJS Groningen IJshockey Face-Off
Foto: Pieter-Jord Hovenga

In de Eerste Divisie zijn dit seizoen geen play-offs. Wat vind jij daarvan?

Jeroen: Belachelijk!! De play-offs horen bij het ijshockey, dat is wat deze sport zo mooi en spannend maakt. Ik begrijp werkelijk niet wat ze aan het doen zijn bij de bond. Eerst werd het Final-Four weekend geschrapt en nu de Play-Offs in de Eerste Divisie. Ze slaan in mijn ogen de plank compleet mis met dit besluit!

Graeme: Bizar, dat vind ik daarvan. Wat zijn dat nou voor rare beslissingen de laatste tijd? Ik vraag mezelf oprecht af waarom deze rare en impopulaire beslissing wordt gemaakt. De play-off wedstrijden zijn de mooiste wedstrijden van het seizoen en die moet je niet schrappen. De play-offs periode zorgt voor vollere tribunes dat vaak voor meer sfeer zorgt. Iets wat bijvoorbeeld een potentiële sponsor of seizoenkaarthouder over de streep kan trekken. Ook spelers vinden het systeem van play-offs fijner. De play-offs zorgt voor een mooie schifting tussen de afhakers en de doorzetters, waar uiteindelijk het beste team na de absolute ontknoping de beker in de lucht mag tillen. Er is toch niets mooiers dan dat?

Tekst gaat onder de poll verder

Ed: Eerlijk? Een PR/financiële blunder, anders kan ik het niet noemen. Ik heb een aantal spelers en supporters gesproken, die er écht geen begrip voor kunnen brengen. Als je één of twee weekenden een dubbel programma afwerkt, heb je al ruimte. Of maak een Final Four verhaal in één speelweekend na de competitie, waarin de beste vier het gaan uitmaken.

De play-offs zijn hét moment van het seizoen waarin de tribunes voller zitten, waar er mogelijkheden liggen voor zakenrelaties en clubs. Een nogal belangrijke factor: de supporters kijken er gewoon onwijs naar uit. Daarbij: ligt er na de competitie nergens ijs meer? Dan kun je langer door toch? En ja, ik weet dat er 26 weken ‘rust’ moet zijn (wenselijk in verband met ketenregeling en vaste contracten), maar volgens mij is die ruimte er gewoon prima. Ik vind niet dat je kunt zeggen ‘men wil maximaal maar één duel per week, dus weg play-offs’. Na op het hoogste niveau het wegtrekken van het Final Four weekend en de bekerfinale midweeks spelen, worden nu de play-offs op het tweede niveau geschrapt. Juist zaken die goed zijn voor de sport, wordt aan gemorreld. Er zijn volgens mij echt wel betere oplossingen te vinden, dan deze maatregel te nemen die echt gewoon ten koste gaat van het spanningselement. Dan zal men mij vanuit Tilburg wel weer ‘een tendentieuze mening’ toedichten, jammer dan. Maar voor de liefhebbers is dit écht niet uit te leggen. Voor een hoop spelers en andere betrokkenen ook niet.

Cindy: Raar, geen play-offs. Elk competitiebeest wil toch, als alles gegeven is, de beker in de lucht steken? Jammer dat we die spannende, nagelbijtende wedstrijden moeten missen. De ontlading van een seizoen waar elke speler, sponsor en supporter naar uitkijkt.

Previous Geen wonderen, mogelijk wel een paar stunts in Tilburg
Next Bouwen aan de toekomst bij Antwerp Phantoms