Afgelaste wedstrijden, NHL All-Star, Bekerfinale en verrassingen van de BeNe League


CAIROX HIJS Hokij AHOUD Devils Nijmegen IJshockey
Foto: Paul Nicolaassen

Aanstaande zondag staat de Nederlandse bekerfinale op het programma, het belooft een mooie wedstrijd te worden tussen Cairox Hijs Hokij en AHOUD Devils Nijmegens. Welke club heeft volgens jullie de beste kaarten?

Cor: Den Haag heeft natuurlijk het thuisvoordeel en na een matige start van het seizoen, zijn ze op dit moment het team wat het beste in vorm is. Na het geweldige jaar van afgelopen seizoen en de start van dit seizoen dacht ik ‘nou dat kan wel eens een zwaar jaar worden’, maar ze hebben zich weer naar boven weten te hockeyen en doen weer mee.

Jeroen: Den Haag heeft het thuisvoordeel. Maar ik heb de wedstrijden van AHOUD in de halve finale tegen de Unis Flyers gezien en dat team staat verdedigend als een huis.. Daarom gaan ze ook winnen van Den Haag.

Jonathan: Lastig om te beoordelen. Ik geloof in ieder geval niet in het ’thuisvoordeel’ argument. Nijmegen brengt, wat, 14 bussen met supporters mee? Een dikke 700 man in ieder geval. Dus er zullen genoeg fans van beide teams aanwezig zijn. Nee, deze wedstrijd gaat bepaald worden door karakter. Het winnende team is diegene die op het juiste moment kan pieken. Ik gok op een Haagse winst.

GraemeHoewel ik Den Haag sterker acht, denk ik dat Nijmegen gaat pieken. Nijmegen heeft in mijn ogen betere individuele kwaliteiten die een wedstrijd kunnen beslissen. Ik hoop dat vooral het publiek de winnaar wordt, dat zij worden getrakteerd op een mooie en sportieve wedstrijd waarbij de beste wint!

Previous Lars den Edel uit de running met gebroken sleutelbeen
Next ERA Renomar HYC vs Luik Bulldogs: De complete voorbeschouwing