Lars den Edel uit de running met gebroken sleutelbeen


Lars den Edel Unis Flyers Heerenveen
Foto: Robert Bos

Lars den Edel komt voorlopig niet meer in actie. De 22-jarige aanvaller van UNIS Flyers Heerenveen knalde afgelopen zondag hard de boarding in, tijdens het met 7-2 verloren duel tegen Microz Eaters Geleen. Er werd direct al gevreesd voor een zware blessure, vandaag is de aanvaller al geopereerd.  ,,Het gebeurde in de wedstrijd toen ik in duel was om de puck en onderuit werd gehaald. Ik had geen tijd meer om op te staan of weg te draaien en dus knalde ik met mijn schouder in de boarding,” vertelt Den Edel op de site van de Friezen.

De verwachting is dat hij vijf tot zes weken aan de kant staat, voordat coach Mike Nason een beroep op hem kan doen. Dat zou betekenen dat de forward weer op tijd fit is als de playoffs van start gaan in de BeNe League. Den Edel was dit seizoen in vijftien BeNe League duels goed voor zeven goals en zes assists.

Previous Duur puntenverlies voor Bremerhaven, Krefeld en Augsburg
Next Afgelaste wedstrijden, NHL All-Star, Bekerfinale en verrassingen van de BeNe League