Duur puntenverlies voor Bremerhaven, Krefeld en Augsburg


Face-Off IJshockey DEL

Speelronde 43, nog negen wedstrijden voor de teams om zich in de play-offs te spelen. Duur puntenverlies werd er geleden door Krefeld, Bremerhaven en Augsburg zo dicht bij de finish. Cor Machielsen keek mee en brengt jullie weer up to date.

Adler Mannheim – Krefeld Pinguine 4-2

De koploper nam een voorsprong van 3-0 binnen een half uur spelen, door goals van Chad Kolarik, Marcus Kink en Luke Adam. Voor het einde van de tweede periode werd het even spannend door twee goals van Krefeld van Jacob Berglund en Chad Costello. Twee minuten na het begin in de laatste periode was het Markus Eisenschmid met een powerplay goal die de eindstand al op het bord zette.

Iserlohn Roosters – Kölner Haie 3-4 SO

De Kölner Haie hadden het lastig op bezoek bij de nummer laatst, de Roosters, ondanks een voorsprong na negen minuten door een goal van Sebastian Uvira. Een powerplay goal van Justin Florek en één van Kevin Schmidt betekende de 2-1, maar nog geen minuut later was het alweer 2-2 door de gelijkmaker van Frederik Tiffels. Na een minuut in de derde periode stond Iserlohn weer op voorsprong door een goal van Louie Caporusso. Een powerplay goal van Jason Akeson na vijftig minuten was weer de gelijkmaker. In overtime kregen de Haie nog een straf voor tripping maar de Roosters konden ondanks zes pogingen goalie Gustaf Wesslau niet passeren. De enige die scoorde in de shootouts was Frederik Tiffels die zo het extra puntje in de Nordrhein-Westfalen derby pakte voor Keulen.

Pinguins Bremerhaven – Eisbären Berlin 4-5

Na veertig minuten stond het nog 3-2 voor Bremerhaven, maar twee goals binnen zes minuten van de laatste periode door Colin Smith en Martin Buchweiser draaide de score om. In minuut 56 scoorde Brendan Ranford de 3-5, dertig seconden later was het Miha Verlic met de aansluitingstreffer maar het lukte de Pinguins niet om duur puntverlies te voorkomen.

Schwenninger Wild Wings – Straubing Tigers 2-1 OT

Een powerplay goal van Sven Ziegler na 27 minuten was de voorsprong voor Straubing. Na 42 minuten scoorde Kai Herpich de gelijkmaker. Er werd daarna niet meer gescoord en in de overtime sloegen de Wild Wings toe via Andre Hult.

THOMAS SABO Ice Tigers – ERC Ingolstadt 1-2

Nürnberg schoot 42 keer op de goal van Jochen Reiner en het lukte maar één keer om hem te passeren. Tyler Kelleher zette Ingolstadt op voorsprong en Daniel Weiss maakte gelijk, maar de punten gingen mee terug naar Ingolstadt. David Elsner prikte de game winning goal binnen na 47 minuten.

EHC Red Bull München – Grizzlys Wolfsburg 3-1

In een gelijk opgaande wedstrijd was het na zestig minuten gewoon weer Red Bull die de drie punten pakte. Trevor Parks scoorde al na twee minuten de 1-0. In de tweede periode scoorde Gerrit Fauser de gelijkmaker, maar zes minuten later zette Frank Mauer de mannen uit München weer op voorsprong. Twaalf seconden voor het eind scoorde Patrick Hager nog een empty netter.

Düsseldorfer EG – Augsburger Panther 4-3

Twee goals binnen de eerste minuut van John Henrion en Patrick Buzas zette DEG meteen al op een ruime voorsprong. Matt White scoorde na vijf minuten de aansluitingstreffer. Nog voor het einde van de eerste periode zette Jaedon Descheneau Düsseldorf weer op twee goals voorsprong. Patrick Buzas bouwde de voorsprong nog verder uit. In de laatste vijf minuten scoorde Brady Lamb en White, met zijn tweede, maar ze konden er geen overtime meer uithalen.

De stand per 28-01-2019

Previous Tedenby scoort in zijn 400ste wedstrijd voor HV71, Oosterwijks Visby wint twee keer, wisselend succes Nederlandse dames
Next Lars den Edel uit de running met gebroken sleutelbeen