Afgelaste wedstrijden, NHL All-Star, Bekerfinale en verrassingen van de BeNe League


Het All-Star weekend in de NHL zit er weer op. Vinden jullie dat dit evenement een toegevoegde waarde voor de NHL en de sport in het algemeen heeft? En hoe zien jullie dit evenement in de toekomst ontwikkelen?

Cor: Geen meerwaarde, het is meer voor de fun, zowel voor de supporters als de spelers. Je ziet ze onderling fun hebben en volgende week rammen ze je weer de boarding in. Het is een cultuur dingetje in de States bij het sporten. Je ziet het bij de NFL, NBA en MLB.

Jeroen: Ik heb er helemaal niks mee, ik snap dat het bij de traditie hoort. Ik persoonlijk vind het een te lange break in het seizoen. Sommige teams hebben al sinds vrijdag 18 januari al geen wedstrijd meer gespeeld.

Jonathan: Het is een leuk extraatje, echt voor de liefhebbers. Een ontspannen sfeer rond een aantal wedstrijden , helemaal prima! Een leuke toevoeging dit jaar was de puck tracking, waardoor echt veel extra data live beschikbaar wordt voor de kijkers. Ik denk dat dit soort ontwikkelingen een All-star game meer dimensie gaan blijven geven in de toekomst.

Graeme: Leuk voor de liefhebber. Voor de NHL zie ik geen meerwaarde omdat daar de wedstrijden genoeg kijkers trekken. In Nederland lijkt mij dit wel leuk. Op een toegankelijke en leuke manier (nieuwe) supporters in aanraking laten komen met de mooiste sport ter wereld. Zeker in het verlengde van de column van Ed zou dit goed zijn. Laat de spelers het uitvechten op het ijs tijdens de wedstrijden. Tijdens dit soort events geven ze ook een signaal af dat buiten de 60 minuten speeltijd ook spelers op een normale en leuke manier met elkaar omgaan. Het relativeert de sport meer en dat is prima, en vooral voor de jeugdige kijkers.

Previous Lars den Edel uit de running met gebroken sleutelbeen
Next ERA Renomar HYC vs Luik Bulldogs: De complete voorbeschouwing