Definitief: Alan van Bentem is voor twee duels geschorst


HIJS Hokij Den Haag Beker IJshockey Face-Off Alan van Bentem
Foto: Robert Bos

Het waren twee duels, het werden vier duels, het werd voorlopige opschorting en uiteindelijk is er vandaag dan uitspraak gedaan in ‘de kwestie Alan van Bentem‘. De captain van CAIROX HIJS Hokij moet twee duels toekijken.

‘EEN SOAP’

Voor wie het niet scherp op het netvlies heeft, vatten we ‘de soap’ nog even samen. Op 23 december, tijdens het uitduel bij Geleen, werd Van Bentem bestraft met een match penalty voor slashing. Dat leverde automatisch twee duels schorsing op. HIJS tekende direct beroep aan, maar zag tot haar verbazing de straf oplopen van twee duels naar vier duels. De 32-jarige aanvaller kreeg -terwijl daar geen straf voor werd uitgedeeld in het duel zelf- ook een match penalty opgelegd voor checking to the head, waardoor hij vier duels langs de kant moest staan. De Hagenaars besloten opnieuw in beroep te gaan, waarna de aanvoerder tot nader order speelgerechtigd was.

Vanmorgen volgde de uitspraak, waarbij nu definitief vastgesteld is dat Van Bentem twee duels niet in actie mag komen voor zijn team. Dat betekent dat de aanvaller niet in actie komt tegen Luik (vanavond) en Antwerpen (zaterdag). Van Bentem was tot nu toe in dertien BeNe League duels goed voor elf goals -gedeeld topscorer met Raymond van der Schuit– en acht assists.

Previous Update: kaarten voor de bekerfinale vliegen de deur uit
Next Nederland U20 verslaat Mexico U20 met 7-2 en doet goede zaken