Nederland U20 verslaat Mexico U20 met 7-2 en doet goede zaken


nederland U20 WK
Foto: Thijs de Witte

Het is altijd lastig na de rustdag weer het ritme te vinden. Nederland U20 slaagde er in ieder geval in om de punten over de streep te trekken. Tegen Mexico boekte de ploeg een 7-2 zege en kwam daarmee op zes punten in het toernooi, waarmee het een stap dichterbij een medaille kwam.

STUG

Mexico, dat steeds meer ijshockey op poten aan het zetten is, leverde stug weerwerk in de eerste periode. Nederland begon prima aan het duel en stichtte wat gevaar, maar de Mexicanen lieten zich ook gelden. Het buurland van Amerika gooide het fysiek in de strijd, waar Oranje het meer moest hebben van het technische en tactische gedeelte. Opvallend was wel dat Nederland meer in de strafbank zat dan Mexico, maar op de enige powerplay die het kreeg toesloeg. Bob Gerretsen vuurde op het doel, de goalie stond een rebound toe en Martijn Geerligs gaf het laatste zetje. Het was meteen de ruststand na de eerste zoemer.

nederland U20 WK
Foto: Thijs de Witte

Na 26 minuten spelen verdubbelde onze U20 mannen de marge naar twee. Floris van Elten knalde van de blauwe lijn op het doel, Wouter Sars tikte met een re-direct binnen. Nederland hield druk en werd na een half uur spel opnieuw beloond. De Mexicaanse defensie hield een siësta, want Alexander Makarin kreeg alle tijd om van links naar het midden te schaatsen en binnen te schieten. Twee minuten later lag vanuit het niets de eerste treffer achter Sander Kosters. Een knappe assist van Benjamin Dunn, werd vakkundig door Luis Rosales binnengewerkt. 90 tellen later schrok de schrik om het hart van alles dat met een Nederlandse leeuw op de borst rondschaatste. Luis Cruz schoot tot twee maal toe op doel, Kosters redde beide keren, maar was kansloos toen Brandon Linares het laatste zetje gaf. Op een heerlijk moment sloegen de mannen van Van Gerwen toe; negen seconden voor tijd schoot Makarin op de power play hard in. De puck raakte de boarding, waarna Tobie Tjin-A-Tjon het meest alert op de terugspringende puck reageerde.

nederland U20 WK
Foto: Thijs de Witte

Nederland moest op haar hoede blijven, maar sloeg Mexico halverwege de periode K.O. in het duel. In een tijdsbestek van twaalf seconden trof Oranje twee maal doel. Eerst scoorde Ernesto Klem met een mooi wrist-shot op de powerplay, waarna Tjin-A-Tjon Martijn Geerligs vrij voor het doel zette, die koelbloedig binnenschoot. Wouter Sars maakte met zijn tweede treffer van de middag het feestje compleet. Tijn Jacobs kwam prima op van rechts, zette voor, waarna Sars binnenschoot voor de 7-2 eindstand.

Nederland U20 WK
Foto: Rolf School

Door de zege pakte Oranje de tweede zege van het toernooi en lijkt het zich nadrukkelijk te melden in de strijd om de medailles. Morgen om 16:30 uur treedt Nederland aan tegen Israël.

Previous Definitief: Alan van Bentem is voor twee duels geschorst
Next Fans van de Maple Leafs laten op de verkeerde manier van zich horen