Alan van Bentem vier duels geschorst, Den Haag woedend


HIJS Hokij Den Haag Beker IJshockey Face-Off Alan van Bentem
Foto: Robert Bos

Den Haag Captain Alan van Bentem is niet twee, maar vier duels geschorst door de BeNe League. Dat gebeurde nadat CAIROX HIJS Hokij beroep had aangetekend tegen de twee duels schorsing die Van Bentem kreeg opgelegd, nadat hij een match penalty had ontvangen voor slashing in het duel met Geleen.

NIET BOOS, MAAR WOEDEND

Van Bentem en Den Haag werden compleet verrast; niet een vermindering van de schorsing, maar twee extra duels waren de uitkomst van het beroep. De 32-jarige aanvaller kreeg ook een match penalty opgelegd voor checking to the head, waardoor hij nu vier duels langs de kant staat. Dat schoot in het verkeerde keelgat van de Hagenaars, die opnieuw beroep hebben aangetekend tegen de (nieuwe) schorsing.

HIJS Hokij Den Haag Beker IJshockey Face-Off Alan van Bentem
Foto: Robert Bos

In een reactie laat het bestuur van HIJS op niet mis te verstane wijze weten ‘wel klaar te zijn’ met de manier hoe de BeNe League wordt gerund. “Dit is veelzeggend over de wijze waarop de BeNe League wordt geleid. Na de eerdere commotie over de toetreding van Duitse teams en eerdere voorvallen is dit het zoveelste bewijs dat de opzet van de competitie met Belgische en Nederlandse teams goed is, maar de wijze waarop het geleid wordt echt dramatisch is.

Den Haag heeft voor 2019 een aantal goede voornemens. Eén daarvan is zo snel mogelijk actie ondernemen om van dit gedrocht af te komen.”

Het zet de verhoudingen binnen de BeNe League verder op scherp in een periode dat er vooral gekeken moet worden hoe de competitie verdere stappen voorwaarts dient te maken.

Previous #20 Emma Fondse - Goalie - AHOUD Devils Nijmegen
Next Rusland wint burenruzie, Amerika heeft geen moeite met Kazachstan