Rusland wint burenruzie, Amerika heeft geen moeite met Kazachstan


Dag drie van de World Cup onder twintig met deze speelronde maar twee wedstrijden waaronder de burenruzie tussen Tsjechië tegen Rusland en het gepromoveerde Kazachstan tegen Amerika. Cor Machielsen sloeg wat slaap over en keek weer mee om u op de hoogte te brengen.

Tsjechië – Rusland 1-2

Twee shorthanded goals voor de Russen waren voldoende om de Tsjechen te verslaan, in een verders redelijk gelijk opgaande wedstrijd. Artem Galimov prikte de eerste achter de Tsjechische goalie Lukas Dostal in de zeventiende minuut. Het kunststukje werd herhaald in de tweeëndertigste minuut door Nikolai Kovalenko die tekende voor de tweede goal met een man minder. Toch wisten de Tsjechen in deze minuut de aansluitingstreffer te maken in de powerplay. Jachym Kondelik maakte de 1-2. Ondanks dat in de derde periode het aantal schoten op doel tweeëntwintig was (12-10) werden beide goalies niet meer gepasseerd.

Kazachstan – Amerika 2-8

Het vorig jaar gepromoveerde Kazachstan kon het vijf minuten bijbenen, daarna was het over en uit. Het is te danken aan beide Kazachstaanse goalies Vladislav Nurek en Demid Yeremeyev dat er van de 66! schoten er maar acht invlogen. Bij de Amerikanen was Joel Farabee de gevierde man met een echte hattrick. Drie goals in een periode achter elkaar. In minuut vijf, acht en twaalf schoot hij met scherp. Jason Robertson leverde vier assists af.

Previous Alan van Bentem vier duels geschorst, Den Haag woedend
Next Mannheim, Düsseldorf verliezen, Bremerhaven vermorzelt Wolfsburg