Mannheim, Düsseldorf verliezen, Bremerhaven vermorzelt Wolfsburg


Face-Off IJshockey DEL

Speelronde 33 bracht dat de top twee Mannheim en Düsseldorf verloren, München kon twee punten inlopen en Bremerhaven vermorzelde Wolfsburg. Cor Machielsen keek mee en brengt jullie weer up to date.

ERC Ingolstadt – Düsseldorfer EG 1-0

Düsseldorf leed een nederlaag op bezoek in Ingolstadt. Wat de DEG ook probeerde Timo Pielmeier kon maar niet worden gepasseerd. Alle tweeëntwintig schoten wist hij te parreren. Ook de goalie van Düsseldorf Mathias Niederberger speelde een goede wedstrijd. Hij wist van de achtentwintig schoten er zevenentwintig te stoppen. Maar met die ene goal van Darin Olver liep de Deg dus dure punten mis in de strijd om de koppositie.

Krefeld Pinguine – Adler Mannheim 5-4

Denken dat je een puntje hebt behaald door in de zevenenvijftigste minuut de gelijkmaker te scoren en denkt naar de overtime te gaan, maar dan in de allerlaatste seconde nog verliezen doet pijn. En dat overkwam koploper Mannheim. De stand na veertig minuten was 3-3. In de vierenvijftigste minuut was het Jacob Berglund met de 4-3, drie minuten later was het weer 4-4 door een goal van Chad Kolarik. Maar in de allerlaatste seconde bracht Vincent Saponari de 5.869 supporters in het König Palast tot extase.

Pinguins Bremerhaven – Grizzlys Wolfsburg 8-1

Of het aan de terugkeer lag van Jan Urbas is de vraag, maar Bremerhaven had weinig moeite met Wolfsburg. In de tweede periode werd het verschil gemaakt in de vier-, vijf- en zesentwinstigste minuut. Toen scoorden Nicholas Jensen, Rylan Schwartz en Chad Nehring namens de Pinguins . Toen was de score inmiddels 5-1. Urbas breidde de score uit naar 7-1 met twee powerplay goals en de kers op de taart kwam van Justin Feser.

Schwenninger Wild Wings – Kölner Haie 1-4

Op bezoek bij de rode lantaarndrager werd het verschil gemaakt door de Special-teams van de Haie. Beide kregen vier pogingen en Köln scoorde uit twee van deze situaties. De Wild Wings bleef op nul staan wat betreft de score uit een powerplay. Ben Hanowski scoorde de eerste twee goals voor de Haie waaronder dus een powerplay goal. Tussendoor had Simon Danner voor de thuisclub gescoord zodat na veertig minuten de stand 1-2 was. Frederik Tiffels bracht de 1-3 op het bord waarna in de slotminuut Sebastian Uvira vanuit de powerplay een empty netter binnen schoot en de eindstand op 1-4 bracht.

EHC Red Bull München – Eisbären Berlin 4-3 SO

Na veertig minuten was de score 2-3 voor de mannen uit Berlijn. Trevor Parkes scoorde de gelijkmaker in de zevenenvijftigste minuut vanuit de man meer situatie. Parkes scoorde ook twee shootouts zodat hij ook gelijk de MOTM werd.

Augsburger Panther – Straubing Tigers 2-5

Een hattrick van Stefan Loibl maakte het verschil voor de mannen uit Straubing. Tot aan de achtendertigste minuut ging het gelijk op en was de tussenstand 2-2.

Previous Rusland wint burenruzie, Amerika heeft geen moeite met Kazachstan
Next Alan van Bentem speelgerechtigd voor eerste halve finale duel