4-on-4: Dalend aantal teams naarmate BNL vordert, Uitbreiding Duitse teams, BNL voor U19, All-Star Game


EGDL – Hamm

Volgend seizoen (2019-2020) breidt de BeNe League in principe uit met drie Duitse teams. Een goede zaak? Met de toetreding van Duitsland, kan je de Liga dan nog BeNe noemen? Welke naam zouden jullie eraan geven?

Cor: Dat is heel makkelijk, BEDENE Liga die klinkt het lekkerst, België Deutschland en Nederland. Wel uitspreken als BEEE, DEEE, NE liga

Graeme: Zeker een goede zaak als je het mij vraagt. Leukere uitwedstrijden voor de supporters. Mooie thuiswedstrijden waarbij het Nederland-Duitsland gevoel in je los wordt gemaakt. Ook qua sponsorships is het aantrekkelijk. Je zou extra sponsors kunnen aantrekken. Bedrijven die in Duitsland zitten en willen groeien, of bedrijven die actief in Duitsland willen zijn, zien daar zeker kansen in.

Ed: Qua naam zou ik het vooral compact en herkenbaar houden. BDN Hockey League of iets in die trend. Belangrijker nog is hoe je dit geheel de markt in zet, daar kun je de grootste slag mee slaan. Ik ben zeker voorstander van uitbreiding, maar kijk daarbij ook naar de clubs. De reisafstanden, meer kosten, meer belasting voor spelers etc etc. Het is echt wel een logistieke puzzel. Ik zou voorstander zijn als er op twee speeldagen gespeeld gaat worden, bij voorkeur zaterdag en zondag. Dat scheelt spelers ook weer een dag vrij nemen op vrijdag bij een uitduel. Qua niveau denk ik dat de teams zeker wat toevoegen, dat staat vast.

Jacco: Ik vind dat zeker een goede zaak. Wat degelijke Duitse teams erbij. Dit zorgt ook weer voor allerhande andere mogelijkheden op bv het gebied van sponsoring. Hoe ik het zou noemen? Laten we het lekker herkenbaar houden en denk aan WEHL (Western European Hockey League).

Previous Ernstige blessure Trocheck, fan onwel op tribune en winnende treffer Hoffman
Next Todd McLellan (Oilers) en Mike Yeo (Blues) ontslagen