Ernstige blessure Trocheck, fan onwel op tribune en winnende treffer Hoffman


Trochek Florida Panthers

Ottawa Senators – Florida Panthers. Geen topduel of topaffiche op voorhand tussen de Atlantic Division ploegen. Toch was het duel in meerdere opzichten bizar te noemen. De uitslag, 7-5 winst voor Florida, was niet het gesprek van de dag. De vreselijke blessure van Vincent Trocheck, het onwel worden van een fan die met spoed werd afgevoerd en de winnende treffer van Mike Hoffman maakten de tongen los. Een opsomming van een bizarre avond in het Canadian Tire Centre.

ONWEL OP DE TRIBUNE

Met ruim drie minuten op de klok in het eerste deel van de wedstrijd brak er paniek uit op de tribune. Een supporter werd onwel en dat zag er direct ernstig uit. Medici en clubartsen moesten reanimeren en de fan werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De spelers werden van het ijs afgehaald, en speelden een middenstuk van 23 minuten.

ERNSTIGE BLESSURE TROCHEcK

Nadat beide teams terugkwamen op het ijs voor het restant van de eerste periode, sloeg het noodlot opnieuw toe. Vincent Trocheck ging -een op het oog- normaal duel aan bij de boarding, bleef liggen, maar kwam niet meer overeind op eigen kracht. De beelden zeggen genoeg en ook de roep om hulp naar de refs. Per brancard moest de speler van Florida het ijs af. Dit lijkt -wij zijn geen medici- einde seizoen voor Trocheck.

HOFFMAN SCOORT WINNENDE TREFFER

Mike Hoffman en Erik Karlsson waren vorig seizoen niet de beste vriendjes. De partner van Hoffman is nog steeds verdachte in een (social media) lastercampagne richting Karlsson en moet daarvoor op het matje komen bij justitie. Karlsson vertrok naar San Jose, Hoffman vertrok ook, maar die laatste werd binnen drie uur binnengehaald door Florida. De Senators leken daarmee vooral van Hoffman af te willen om een schandaal te voorkomen. Hoffman keerde vannacht terug in Ottawa en scoorde de winnende treffer. Dat zal Hoffman goed gedaan hebben na het steekspel vanuit de club. Bovendien bracht hij zijn point streak op zestien wedstrijden, ook niet verkeerd.

Na afloop ging het niet over de zege van de Panthers, of het verlies van Otttawa. Vooral het onwel worden op de tribune van de supporter en de blessure van Trocheck hielden de gemoederen bezig. Voor de volledigheid de gehele samenvatting:

Previous Mannheim in overtime onderuit bij Ingolstadt, München nu op zes punten
Next 4-on-4: Dalend aantal teams naarmate BNL vordert, Uitbreiding Duitse teams, BNL voor U19, All-Star Game