Mannheim in overtime onderuit bij Ingolstadt, München nu op zes punten

Face-Off IJshockey DEL

Speelronde negentien met de burenruzie tussen Köln en Düsseldorf die wederom gewonnen werd door Düsseldorf en koploper Mannheim op bezoek bij Ingolstadt die in overtime onderuit ging. Cor Machielsen keek mee en praat jullie weer bij.

ERC Ingolstadt – Adler Mannheim 4-3 OT

Deze wedstrijd had een raar spelverloop. Na zevenentwintig minuten stond het al 0-3 door goals van Thomas Larkin, David Wolf en Phil Hungerecker. Binnen zeven minuten trok de thuisclub de stand weer gelijk. Petr Taticek short handed, Ville Koistinen op de powerplay en David Elsner zorgde voor de 3-3. Het goudhaantje werd Thomas Greilinger met de overtime winner en de 3.650 toeschouwers konden een feestje gaan bouwen.

Kölner Haie – Düsseldorfer EG 2-3 OT

Maar liefst 14.976 toeschouwers waren er naar de Lanxess Arena getogen om de Rheinische derby te zien van de Haie tegen de DEG. De eerste goal was voor de bezoekers door Kevin Marshall. Lucas Dumont maakte vijf minuten later de gelijkmaker. De Haie kwamen in minuut 36 door een short handed goal van Kai Hospelt op een 2-1 voorsprong. Het slotakkoord was echter voor de DEG en Bernhard Ebner. Eerst maakte hij de gelijkmaker in de vijfenvijftigste minuut en de game winning goal na 49 seconden in overtime.

Krefeld Pinguine – Pinguins Bremerhaven 2-3

Pas in de tweede periode konden de Pinguins voor het eerst scoren. Toen was het binnen twee minuten ook gelijk twee keer raak. Cory Quirk scoorde eerst een powerplay goal en daarna een  short handed goal. Jan Urbas zette in minuut 47 de 0-3 op het bord. Martin Schymainski en Vinny Saponari maakten het drie minuten voor tijd nog spannend, maar Pinguins goalie Thomas Popperle liet zich niet meer verrassen.

THOMAS SABO Ice Tigers – Schwenninger Wild Wings 0-2

Ook de trainerswissel een paar weken terug heeft nog niet de oplossing gebracht voor de mannen uit Nürnberg. Nu werd er van de nummer laatst verloren. Wild Wings goalie Dustin Strahlmeier noteerde zijn tweede shutout van het seizoen. Hij wist alle 42 schoten te stoppen, terwijl de Wild Wings net de helft (20) schoten lostten. In de zeventiende minuut was het Marcel Kurth die de score opende voor de Wild Wings. Een powerplay goal van Anthony Rech anderhalve minuut voor tijd betekende de winst voor de nummer laatst.

EHC Red Bull München – Straubing Tigers 4-3

Kampioen München kreeg de middenmoter Straubing Tigers op bezoek. Die namen brutaal de leiding door Marcel Brandt. Via een powerplay goal van Mark Voakes trokken de Bulls de stand gelijk. Wederom een powerplay goal zette ze voor de eerste pauze ook nog op voorsprong via Derek Joslin. Aan het eind van de tweede periode vergrootte Maximilian Daubner de voorsprong naar 3-1. Steven Seigo maakte het nog spannend door de 3-2 te maken, maar drie minuten daarna was het wederom een powerplay situatie wat zorgde voor de 4-2 door Maximilian Kastner. De laatste goal was voor de Tigers, die viel in de allerlaatste minuut door Antoine Laganiere.

Augsburger Panther – Eisbären Berlin 3-0

Het ging er stevig aan toe in Augsburg tegen de Eisbären uit Berlijn. Voor Berlijn kregen Danny Richmond en James Sheppard respectievelijk tweeënveertig en zestien strafminuten. Voor Augsburg zaten Danny Schmolz, Adam Payerl en Brady Lamp respectievelijk twaalf, zestien en veertien strafminuten uit op de strafbank. Goalie Roy Oliver pakte alweer zijn derde shutout van het seizoen. Alle 23 schoten werden gestopt. Na negentien seconden stond de 1-0 al op het bord via een goal gescoord door Scott Valentine. In de tweede periode scoorden nog Drew Leblanc en Matt White. In periode drie was het vooral straffen uitzitten.

Iserlohn Roosters – Grizzlys Wolfsburg 7-6 OT

Maar liefst dertien goals werden er gescoord in deze wedstrijd met als scoreverloop (2-3, 1-1, 3-2, 1-0), en dat betekent dat veel spelers multipunten hebben gescoord. Voor de thuisclub waren dat Jonathan Matsumoto met drie assists en een goal, en Anthony Camara met de game winning goal in overtime en een assist. Bij de Wolfsburgers waren het zes spelers met multipunten, Gerrit Fauser, Daniel Sparre en William Wrenn gaven ieder twee assists. Marius Mochel en Sebastian Furchner scoorden ieder een goal en gaven een assist. De beste van Wolfsburg was Spencer Machacek, die twee goals scoorde en een assist had.

Previous Crisis in Pittsburgh: Sprong maakt indruk na vier wedstrijden toekijken
Next Ernstige blessure Trocheck, fan onwel op tribune en winnende treffer Hoffman