NHL Preview: Kan Florida Panthers volgende stap maken?


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Jacco van Keulen laat zijn licht schijnen op Florida Panthers.

Afgelopen seizoen

De verwachtingen vorig seizoen waren niet erg hoog, maar de Panthers zelf dachten daar anders over. Het team verraste vaak met fris en aanvallend spel, en kregen daar veel credits voor. De Panthers zaten steeds een beetje tegen de play-offs aan, maar na een mooie eindspurt hebben ze het net niet gered, en konden de heren op tijd op vakantie.

Aangetrokken en vertrokken:

De Panthers hebben een jonge en aanvallende ploeg en hebben dus ook niet heel hard gelopen op de transfermarkt.


De enige opvallende naam die ze hebben gehaald is Mike Hoffman, die de aanval moet gaan versterken, en die na zijn blow out met Erik Karlsson echt niet meer bij de Otawa Senators kon blijven.  En hij zal een directe plaatsvervanger zijn voor Radim Vrbata, die de schaatsen aan de wilgen heeft gehangen.

Verder werd er vooral talent gehaald die het wellicht in een later stadium mogen gaan proberen.

Vooruitblik

De Panthers willen dit seizoen een gooi gaan doen naar de play-offs. Tenminste dat is uitgesproken. Of ze dat ook daadwerkelijk gaan redden ligt aan het fit blijven van Roberto Luongo. De keeper die nu op 471 overwinningen staat, en hoopt dit jaar de 500 aan te tikken. Ook de uitspattingen van Aleksander Barkov en Evgenii Dadonov zullen scherp gevolgt worden.

Keep an eye on

Aleksander Barkov: De penalty shot killer was vorig jaar met 79 punten heel goed in vorm, maar men verwacht meer van hem. Hij heeft een geweldig inzicht, en men verwacht dat hij nu ook meer de leidersrol op zit gaat nemen. Wij kijken in elk geval uit naar de penalty shots die hij aankomend seizoen weer mag nemen.

Aaron Ekblad: De in 2014 als eerste gekozen verdediger gaat lekker bij de Panthers. Vorig seizoen scoorde hij 16 goals als verdediger en had 22 assists. Voor zo’n jonge speler prima stats. Net zoals bij Barkov verwacht men in Florida dat hij de volgende stap gaat maken

Roberto Luongo: De veteraan die een voorbeeldfunctie bekleed bij de Panthers. De absolute leider van het team, die waanzinnige reddingen kan maken, en zijn team door moeilijke tijden heen kan slepen. De grote vraag is toch of hij fit blijft.

Voorspelling

Als de Panthers zo spelen als aan het einde van vorig seizoen, gaan ze zeker de play-offs halen. Mijn voorspelling is dan 0ok dat ze de play-offs zullen gaan halen, maar daarin niet echt ver zullen komen. Ik ben in elk geval heel erg benieuwd naar het frisse en aanvallende spel, wat zij op zeker op het ijs gaan leggen.

Previous Tilburg Trappers sluit oefencampagne af met winst op Herne
Next BeNe League Preview: Is ERA Renomar HYC klaar voor de prijzen?