Tilburg Trappers sluit oefencampagne af met winst op Herne


Gisteren speelde Tilburg Trappers de laatste wedstrijd van de oefencampagne in Herne tegen Herner EV. In de Hannibal Arena Herne beleefde de nieuwe coach van Herne, Danny Albrecht zijn eerste thuiswedstrijd. Graeme McTaggart vat het samen.

Een goed begin is het halve werk

Direct nadat de puck voor de eerste keer het ijs raakte, zette Tilburg Trappers druk.  Al na 90 tellen hadden de Trappers de kans om de openingstreffer te maken, een minuut later lukte het de Tilburgers om daadwerkelijk de score te openen. Ryan Collier -die vrijdag de laatste goal tegen Herner maakte- mikte als eerste raak. Het lukte de ploeg van coach Danny Albrecht niet om de gelijkmaker te maken. Diverse power-plays van Herner werden niet goed benut. Herne goalie Michel Weidekamp beperkte de schade met goede saves, maar moest capituleren op de inzet van Jonne De Bonth. Trappers kon met een 2-0 voorsprong de kleedkamers opzoeken.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Danny Albrecht vorig jaar nog op het ijs tegen de Tilburg Trappers.

Aansluiting

In het middenstuk lukte het de thuisploeg maar niet om de aansluitingstreffer te maken. Diverse straffen, waaronder een dubbele overtal situatie, waren niet aan Herne besteed. Lang konden de Duitsers niet van de dubbele overtal situatie profiteren, na 30 seconden mocht ook een speler van Herne op de strafbank plaatsnemen. Halverwege de tweede periode knalde Marcus Marsall de aansluitingstreffer tegen de touwen. Na wat opstootjes en straffen kwam de tweede periode tot zijn eind en zag Tilburg Trappers ook nog een treffer afgekeurd worden.

De genadeklap

In periode drie kregen de Brabanders opnieuw een aantal straffen, maar de ploeg van coach Bo Subr niet in problemen. In de slotfase zette Tilburg voor de laatste keer aan. Niemand minder dan Max Hermens knalde de 1-3 tegen het net. Om de eer te redden werd de sterk keepende Michel Weidekamp naar de kant gehaald, het leverde Herner niet de gewenste eretreffer op. Met tien seconden op de klok, scoorde Nardo Nagtzaam een empty netter als laatste goal van deze oefencampagne.

Tilburg Trappers mag terugkijken op een leerzame oefencampagne. Uit de laatste twee oefenwedstrijden tegen Herne kon de ploeg zelfvertrouwen tanken. Aankomende vrijdag mogen de Brabanders wederom de bus in voor een rit van 500 km, dan start de competitie voor Tilburg bij TecArt Black Dragons in Erfurt.

Previous Antwerp Phantoms opent seizoen in eigen huis met winst tegen Moers
Next NHL Preview: Kan Florida Panthers volgende stap maken?