BeNe League Preview: Is ERA Renomar HYC klaar voor de prijzen?


Preston Shupe BeNe League IJshockey Face-Off HYC Herentals
Foto: Kurt Tops

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende BeNe League seizoen. Alle teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Réginald Delmarche laat zijn licht schijnen op ERA Renomar HYC.

Afgelopen seizoen

Het was een best leuk seizoen voor de rood-witte brigade. Gezien de verjonging die volop aan de gang is, is de bekerfinale halen en de Belgische titel binnenhalen goed te noemen. Natuurlijk had menig HYC-fan gehoopt ook inzake BeNe League weer volop voor de titel te gaan, maar elke tegenstander speelde tegen Herentals steeds erg gemotiveerd. Het werd, spectaculair dat zeker, uitgeschakeld na drie duels tegen Nijmegen.

Aangetrokken en vertrokken

Trevor Hunt en Timo Dewin hielden het voor bekeken in het Kempens Netepark. Jongeling Ebe Daems naar J20 Elit in Zweden. De twee imports, Chad Brears en Shawn Hulshoff mochten, na één jaartje Herentals, ondanks hun mooie cijfers (samen goed voor 94 punten!) weer beschikken. Duidelijk dat HYC niet enkel naar de stats kijkt om een speler te beoordelen. Hun vervangers, Preston Shupe en Kyle Brothers, ogen alvast ervaren en getalenteerd als je hun beider tot nu toe afgelegd parcours overschouwt.

Preston Shupe BeNe League IJshockey Face-Off HYC Herentals

Hun statistieken zijn indrukwekkend en de eerste trainingssessies zijn meer dan overtuigend! Vanuit de eigen jeugd wordt verder gewerkt aan de uitbouw op termijn van de kern. En voor het onmiddellijk rendement werd routinier Peter Bartek binnengehaald. Al veertien jaar actief in onze contreien, alom gerespecteerd als sterke verdediger en nog steeds vol werkkracht en buskruit! Ook Vincent Morgan en Yente Franssen zien wij weer op het ijs. Zij keren terug in clubtenue van HYC.

Vooruitblik:

De beloften Ben Coolen, Lowie Cuylaerts of Jacques de Ceuster lijken klaar voor de volgende stap in hun carrière, daarin schitterend omringd door ervaren krijgers als Ben Vercammen, Kevin Van Looveren of Nils Vroemans. De bewuste mix van jong en oud, talentvolle knapen en geroutineerde mannen, een moeilijke evenwichtsoefening die in Herentals best goed slaagt. We verwachten dat deze verder gezet wordt en dat de slagkracht van het team weer wat sterker wordt de komende maanden.

Keep an eye on:

Natuurlijk zijn we benieuwd naar de efficiëntie van de nieuwe imports, Shupe en Brothers. En de “Morgan-brothers are back on the ice”; meer dan benieuwd hoe Mitch en Vincent Morgan opnieuw samen zullen knallen en doen knallen. Beiden ogen klaar om te pieken en nog eens alles uit de kast te willen halen om het, reeds indrukwekkend ogende, HYC-palmares verder aan te dikken.

BeNe League IJshockey Face-Off HYC Herentals

Voorspelling:

Indien kersvers coach Jeffrey Van Iersel zijn tactische settings kan overbrengen op deze hechte groep lijkt niets een succesvolle kruisbestuiving in de weg te staan. Gezien de stabiliteit in en karakter van deze groep, spelers en omkadering, durven we dan denken dat ERA Renomar HYC weer volop voor de prijzen zal meedoen, alle prijzen! En gemotiveerd is het Kempens team zonder twijfel, want vorig seizoen bleven zij toch allemaal een beetje op de HYC honger zitten.

Previous NHL Preview: Kan Florida Panthers volgende stap maken?
Next Favorieten in de BeNe League, Daniel Sprong, Promotie/Degradatie en het tweede Face-Off seizoen