Todd McLellan (Oilers) en Mike Yeo (Blues) ontslagen


Amy Irvin / THW

Binnen een tijdsbestek van twaalf uur zijn er twee coaches ontslagen bij de NHL. Zowel Todd McLellan van Edmonton Oilers als Mike Yeo van St. Louis Blues konden hun koffers pakken.

McLellan verloor zes van de laatste zeven wedstrijden met de Oilers terwijl hij 9-10-1 haalde dit seizoen en Yeo kreeg zijn congé na een start met 7-9-3.

Yeo scoorde in zijn bijna twee volledige seizoenen, als opvolger van Ken Hitchcock op 1 february 2017, 44-32-6 en kon zich vorig seizoen net niet plaatsen voor de play-offs. Zijn vervanger is op interim basis Craig Berude, maar er wordt al gefluisterd dat de Blues binnenkort bekend maken dat Joel Quenneville (onlangs ontslagen bij de Blackhawcks) de opvolger zal zijn van Yeo.

McLellan mistte in zijn drie en een half jaar ook twee maal de play-offs met de Oilers en vooral in de pers werd hem dat erg nagewezen gezien de aanwezigheid van Connor McDavid. Zijn score in die periode bedroeg 123-119-24. Opvallend is wel dat de opvolger van McLellan, Ken Hitchcock, geboren in Edmonton, is ontslagen bij de Blues in 2017 en vorig seizoen met de Dallas Stars zich ook niet kon plaatsen voor de play-offs. Hitchcock heeft een contract tot het eind van het huidige seizoen getekend. Hitchcock won in 1999 met de Stars de Stanley Cup met het hoogste winstpercentage ooit 0.695.

Previous 4-on-4: Dalend aantal teams naarmate BNL vordert, Uitbreiding Duitse teams, BNL voor U19, All-Star Game
Next Skellefteå, Frölunda, Kärpät en München gaan door met één goal verschil