4-on-4: Dalend aantal teams naarmate BNL vordert, Uitbreiding Duitse teams, BNL voor U19, All-Star Game


Ondertussen zitten we in de vierde jaargang van de BeNe League. Van 14 teams in het eerste seizoen 2016/2017 naar 13 het seizoen erna en naar 12 dit seizoen. Loopt er iets mis?

Cor:Nee er loopt niets mis, als er geen geld is houdt het gewoon op. IJshockey in Nederland wordt niet gesteund door de NOC/NSF, en dus komt het allemaal op sponsorgeld aan. En als er sponsors afhaken is er niet zo snel weer een nieuwe gevonden. IJshockey is nog steeds een marginale sport in Nederland en België, hoe graag wij dat anders willen zien is het helaas zo.

Graeme: Het is een kwalijke zaak als er clubs uit de BeNe League verdwijnen, dus er is zeker iets mis. Waar het mis is gegaan, weet ik niet. Ik denk dat het lastig is om die trend op een korte termijn te doorbreken. Dus het kan zo maar eens zijn dat er nóg een club volgt. IJshockey heeft meer exposure nodig dat moet zorgen voor meer mensen in de stadions en hogere sponsorinkomsten. Gelukkig kan ik daar een steentje aan bijdragen door voor Face-Off te schrijven waardoor ijshockey beter onder de aandacht wordt gebracht. Uiteindelijk zorgt meer exposure en vollere stadions voor de meest duurzame oplossing, veel ijshockey talent in de toekomst. Hoe meer mensen ijshockey gaan kijken, hoe groter de kans is dat mensen en/of hun kinderen de sport gaan beoefenen. Al zou het een vijftien jaar duren voordat je daar de vruchten van plukt. Na vijftien jaar dat de kinderen de schaatsen onder de voeten hebben gebonden zullen zij doorbreken op het hoogste niveau. Over vijftien jaar heb je een soortgelijke situatie als bij voetbal, clubs kunnen dan uit honderden/duizenden talenten kiezen.

Ed: Ja en nee. Er moet vooral echt een heel concreet toekomstplan komen. Waar sta je over drie, vijf en tien jaar met de BeNe League en hoe kom je daar. Elk kwartaal evalueren, zitten, bijschaven en afstoten. De vrijblijvendheid moet eraf, het afrekenen van mensen op feiten moet mindset worden. Ik hoor van alle kanten dat we zo graag vooruit willen, maar zag daar de afgelopen drie jaren niets (tastbaars) voor terug. Hopelijk beseffen bestuur en clubs nu terdege dat áls je vooruit wilt, dat je iets moet doen. En dan vooral samen.

Jacco: IJshockey is een kleine sport in België en Nederland. Dus als er iets gebeurt qua (bijvoorbeeld) sponsor inkomsten dan word het al moeilijk voor sommige clubs. Er is wat dat betreft niets mis, geen geld, niet spelen. Wel is het natuurlijk jammer en aansluiting bij NOC/NSF zou al heel erg veel schelen.

Previous Ernstige blessure Trocheck, fan onwel op tribune en winnende treffer Hoffman
Next Todd McLellan (Oilers) en Mike Yeo (Blues) ontslagen