Belgische clubs uit Bene League naar Regionalliga West


De EHC Bären Neuwied hebben zojuist bekend gemaakt dat Mechelen Golden Sharks, HYC Herentals, Liège Bulldogs Ice Hockey Club en Chiefs Leuven de overstap maken naar de Duitse Regionalliga West.

LEES OOK: Masterclass brengt Colorado op 2-0 tegen Tampa

Inter Region Cup BeNe League
Foto: Kurt Tops

Mocht er nog hoop zijn geweest bij de Nederlandse supporters dat er toch misschien een doorstart kon plaatsvinden. Van de door IJshockey Nederland beëindigde Bene League kunnen hun hoop laten varen. De mooiste opmerking aan het stuk staat in de laatste regel.

De kans bestaat dat de Regionalliga nog groter wordt door toevoeging van Nederlandse clubs. Als de vier Nederlandse clubs uit de Bene League hun poot stijf houden en niet in de topcompetitie die IJshockey Nederland voor ogen heeft stappen. Is dit waarschijnlijk hun enigste redding om te blijven hockeyen. Benieuwd of er Nederlandse clubs overstappen naar de Regionalliga West? Ik gok van wel want met de Inter Regio Cup (2019/2020) speelden Nijmegen, Geleen en Heerenveen al tegen de Duitse clubs. Den Haag en Zoetermeer waren toen al tegen, maar zijn ze dat nu ook? We zullen het binnenkort vanzelf wel horen hoe het zich ontwikkeld.

Previous Masterclass brengt Colorado op 2-0 tegen Tampa
Next Bene League is dood, Regional Liga West de redding