Masterclass brengt Colorado op 2-0 tegen Tampa


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

De Colorado Avalanche scoorde al vroeg en hield de druk er zestig minuten erop. Met twee doelpunten van Cale Makar en Valeri Nichushkin. En drie assists van Mikko Rantanen werd Tampa Bay Lightning met 7-0 verslagen. In game twee van de Stanley Cup Finale in de Ball Arena.

Colorado Avalanche – Tampa Bay Lightning 7-0 (stand in de series 2-0)

Tampa goalie Andrei Vasilevskiy (23 saves) kreeg alle zeven doelpunten tegen. Het meeste dat hij in zijn 100 play-off wedstrijden heeft toegestaan.

Valeri Nichushkin bezorgde de Avalanche een 1-0 voorsprong. Door binnen drie minuten van de eerste periode door een powerplay-doelpunt te scoren. Josh Manson scoorde de 2-0 van door een 3-tegen-1 rush te leiden. En te scoren vanaf de rechter face-off cirkel. De Avalanche hadden een 15-1 voorsprong in schotpogingen in minder dan tien minuten in de eerste periode. Hun snelheid was duidelijk een storende factor voor de Lightning.

Colorado denderde door

Andre Burakovsky maakte er 3-0 van toen hij na dertien minuten scoorde op de rebound. Burakovsky had een doelpunt en een assist. Maar vertrok met een blessure in de tweede periode. Valeri Nichushkin maakte het 4-0 na 24 minuten spelen met een onetimer. Darren Helm maakte er n4 36 minuten 5-0 van. Cale Makar breidde het uit naar 6-0 in de derde periode met een shorthanded goal. En hij scoorde een powerplay-doelpunt vanaf de linker face-off cirkel. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 7-0. Makar werd de tweede verdediger in de geschiedenis van de NHL die een shorthanded goal en een power-play doelpunt scoorde in dezelfde Cup Final-wedstrijd (Glen Wesley, Boston Bruins, 1988).

Previous Eerste winst voor Colorado na overtime in Stanley Cup Finale
Next Belgische clubs uit Bene League naar Regionalliga West