Eerste winst voor Colorado na overtime in Stanley Cup Finale


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

De eerste wedstrijd in de Stanley Cup Finale werd afgelopen nacht gespeeld in de Ball Arena. De wedstrijd tussen Colorado en Tampa Bay werd beslist in overtime. Na een minuut en 23 seconden was het voorbij.

LEES OOK: Samenwerken met Bene League blijft struikelblok voor IJshockey Nederland

Colorado Avalanche – Tampa Bay Lightning 4-3 OT (stand in series 1-0)

Na een enerverende eerste periode was de stand al 3-1 in het voordeel van de Avalanche. Gabriel Landeskog, Valeri Nichushkin en Artturi Lehkonen zorgde voor de drie goals van het thuisteam. Nick Paul had na de 2-0 de stand op 2-1 gebracht. Twee goals in de tweede periode binnen 48 seconden zorgden voor de 3-3. Ondrej Palat en Mikhail Sergachyov waren terfzeker voor de Lightning. In de derde periode hielden beide goalies het doel schoon. Darcy Kuemper hoefde maar vijf schoten te stoppen van Tampa en Andrei Vasilevskiy moest elf keer handelend optreden. In de overtime was het snel gedaan. Andre Burakovsky kon na een rebound en een strakke pass toeslaan.

 

Previous Samenwerken met Bene League blijft struikelblok voor IJshockey Nederland
Next Masterclass brengt Colorado op 2-0 tegen Tampa